Steeds meer bedrijven maken gebruik van een zakelijke tankpas. Dit geldt zowel voor zzp’ers als mkb’er. Geen wonder, want een tankpas mkb biedt tal van voordelen voor het bedrijf en jou als ondernemer zelf. Toch is nog lang niet iedere ondernemer hiervan op de hoogte. Want wat is een zakelijke tankpas nu eigenlijk? Hoe gebruik je deze? In dit artikel zetten we drie redenen op een rijtje om voor een zakelijke tankpas te kiezen.

1.      Meer inzicht in de maandelijkse kosten voor zakelijke mobiliteit

Het is voor de meeste bedrijven erg belangrijk om over goede mobiliteit te beschikken. Denk bijvoorbeeld aan een bloemist. Deze moet wel in staat zijn om ook bloemen te kunnen bezorgen. Dit betekent ook dat er één of meerdere auto’s of bestelwagens zijn waarmee deze bloemen door het land heen bezorgd kunnen worden. Maar heb je er wel eens over nagedacht wat een extra kosten dit maandelijks oplevert? Niet alleen als je denkt aan de kosten voor leasecontracten, verzekeringen en dergelijke, maar ook als je denkt aan brandstof, de wasstraat, parkeerkosten, enzovoorts.

Er zijn enorm veel verschillende kosten en soms ook heel veel verschillende chauffeurs. Dan is het soms lastig om het overzicht te bewaren. Soms schrik je ervan wat er maandelijks wordt uitgegeven. Zijn sommige bonnetjes spoorloos verdwenen en besteed je weer luttele uren aan het verwerken van alle administratieve rompslomp rondom jouw zakelijke mobiliteit. Dat moet toch anders kunnen?

Ja, dat kan. Met een zakelijke tankpas dus. Met deze pas kunnen de medewerkers en jij bij alle aangesloten benzinestations tanken. Hierbij hoeft niet direct betaald te worden. De kosten worden allemaal verzameld en bij elkaar op één factuur geplaatst. Zo krijg je direct meer inzicht in de maandelijkse uitgaven. Wist je dat er met de tankpas zelfs gemakkelijk geparkeerd kan worden en je zelfs de auto kunt wassen bij verschillende wasstraten? Nooit meer in de rij staan om te betalen of weer het zoveelste bonnetje te verliezen. De zakelijke tankpas maakt dit allemaal een stuk gemakkelijker.

2.      Tijd besparen

Heb je er wel eens over nagedacht hoeveel tijd je maandelijks doorbrengt om de administratie rondom jouw wagenpark te verwerken? Denk alleen maar aan alle bonnen die maandelijks gedeclareerd worden. Daar gaat ontzettend veel tijd in zitten. En zoals we allemaal weten: tijd is geld. Daarom is het belangrijk dat je deze tijd bespaart door gebruik te maken van de tankpas. Je hoeft nu immers niet meer alle kosten na te gaan of alle declaraties te bekijken. Je ontvangt één duidelijk overzicht, de btw is direct af te dragen en je bent binnen mum van tijd klaar. Zo hou je tijd over voor hetgeen wat écht belangrijk is. Namelijk: ondernemen!

3.      Ontdek meer over het rijgedrag van jouw medewerkers

Het is niet altijd gemakkelijk om te achterhalen wie wat uitgeeft. Met een tankpas ontdek je dit echter wel. Hierdoor zie je welke medewerker bijvoorbeeld het vaakst tankt en wie juist niet. Hier kan een simpele reden achter zitten, maar het kan ook betekenen dat deze medewerker misschien een stuk onzuiniger rijdt. Hierdoor is het mogelijk om meer geld te besparen op brandstof. Meer inzicht in het rijgedrag van jouw medewerkers is letterlijk goud waard. 

Share:

administrator