De overheid stuurt je regelmatig berichten of digitale post. Een deel van de post wordt niet meer bij je thuisbezorgt. De overheid verstuurt de post alleen nog maar digitaal. Dit doen ze om op kosten en papier te bezuinigen. De berichten van de overheid ontvang je in een digitale berichten box. De berichten die je hierin ontvangt zijn persoonlijk en mag in principe niemand anders inlezen. Ze gaan bijvoorbeeld over de belasting die je moet betalen of de toeslagen die je ontvangt. De berichten box kan je daarom alleen met speciale toegangscodes bereiken via de website mijnoverheid.nl.

Inloggen met Digid code

De enige manier om in te loggen bij mijnoverheid.nl is via een speciale Digid code. Met deze inlogcodes weet de overheid direct dat ze met jouw te maken hebben en met niemand anders. De inlogcodes zijn persoonlijk en mag je nooit aan iemand anders overdragen. Met de inlogcodes kan je eenvoudig inloggen en je berichten box inzien. Je kan hierin zien of er nog een aangifte is die je misschien gemist hebt. Of dat er berichten vanuit de regering zijn die je even moet inzien. Met de inlogcodes van Digid kan je in ieder geval bij mijnoverheid inloggen. Ben je nog niet in het bezit van de inlogcodes? Dan kan je ze aanvragen via de website van digid.nl.

Wanneer krijg je toegang tot mijnoverheid?

Naast de inlogcodes moet je aan een paar voorwaarden voldoen om toegang te krijgen tot mijnoverheid. Je moet bijvoorbeeld ouder zijn dan 14 jaar, in het bezit zijn van een Burgerservicenummer, over de Nederlandse identiteit beschikken of een Digid inlogcode in je bezit hebben. Als je aan alle voorwaarden voldoet mag je inloggen bij mijnoverheid. Als je aan deze voorwaarden voldoet kan je ook een Digid code aanvragen. Als je hier niet aan voldoet is het niet toegestaan om inlogcodes aan te vragen.

Mijnoverheid activeren

De eerste keer krijg je nog niet direct toegang tot de berichten in Mijn overheid. Je moet je account activeren met je digid code. Dit doe je door de eerste keer in te loggen op de website van mijnoverheid met je digid code. Je moet nu een e-mailadres achterlaten en je persoonlijke voorkeuren aangeven. Eén van de voorkeuren is dat je een mailtje krijgt als er een bericht voor je klaar staat. Of dat je alleen van bepaalde organisaties een bericht digitaal wilt ontvangen of dat je ze toch liever nog steeds per post ontvangt. Na je activatie ontvang je voortaan digitale berichten via Mijnoverheid.

Share:

editor

Geef een antwoord