Plantenbakken zijn de perfecte toevoeging aan elke tuin of elk (dak)terras. Of je nu een kleine stadstuin hebt, een balkon, een dakterras of een ruime achtertuin: er zijn altijd wel plantenbakken in verschillende maten en stijlen die passen bij jouw buitenruimte. Plantenbakken kunnen worden geplaatst op een betegeld terras, een houten dek of zelfs aan de rand van een balkon. Zo is er altijd een manier om groen toe te voegen aan jouw buitenruimte. Maar wat voor soort plantenbak kies je? Wij leggen je graag een aantal verschillende materialen voor. 

Polyester plantenbakken

Polyester plantenbakken zijn populair, omdat ze licht van gewicht en onderhoudsvriendelijk zijn. Ze zijn heel eenvoudig schoon te maken. De plantenbakken zijn vorstbestendig en dus geschikt voor buiten. Grote polyester plantenbakken worden veel gebruikt in moderne tuinen en op dakterrassen. 

Aluminium plantenbakken

Ook aluminium plantenbakken zijn licht van gewicht, onderhoudsvriendelijk en roestvrij. De bakken gaan lang mee, waardoor je er jarenlang plezier van hebt. Aluminium plantenbakken komen voor in veel verschillende vormen en maten. Zo kun je kiezen uit een ronde, vierkante of een rechthoekige vorm. Ook zijn ze verkrijgbaar in alle kleuren voor de regenboog. Daardoor is er altijd wel een aluminium plantenbak die past bij jouw tuin.

Houten plantenbakken

Voor een warme sfeer in de tuin, voeg je houten plantenbakken toe. Houten plantenbakken passen perfect in zowel klassieke als moderne tuinen. Houten plantenbakken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout. Denk aan teak, ceder en eiken. Houten plantenbakken kunnen wel wat zwaar zijn. Daarom de tip om een plantenbak aan te schaffen met wieltjes eronder. Op deze manier kun je de houten plantenbak makkelijk verplaatsen, mocht je dat willen. Houten plantenbakken zijn duurzaam en kunnen goed tegen vocht, maar hebben wel wat meer zorg nodig dan andere plantenbakken.

Hoogglans plantenbakken

Hoogglans plantenbakken worden over het algemeen gemaakt van hoogwaardig polyester. Vervolgens krijgen ze een speciale hoogglans bewerking. Hierdoor krijgen ze een moderne uitstraling, waardoor ze mooi staan in een moderne tuin.

Plantenbakken onderhouden

Voor welke plantenbak je ook kiest, we raden je aan deze goed te onderhouden. Maak de plantenbakken regelmatig schoon met een reiniger die daarvoor bestemd is. Bij hele heftige weersomstandigheden kun je ervoor kiezen om je plantenbak te beschermen. Plaats deze bijvoorbeeld tijdelijk in de schuur.

Share:

administrator