Glas is een veelzijdig materiaal en wordt in verschillende vormen en maten gebruikt. Of het nu gaat om het plaatsen van nieuwe ramen, het maken van een glazen tafelblad of het installeren van een glazen douchewand, het vinden van het juiste glas op maat kan een uitdaging zijn. Met zoveel verschillende soorten glas om uit te kiezen, kan het selecteren van het beste glastype voor uw project overweldigend zijn. In deze blog geven we jou enkele tips om je te helpen de juiste keuze te maken. 

Soorten glas om uit te kiezen

Er zijn verschillende soorten glas op maat beschikbaar op de markt. Enkele van de meest populaire opties zijn o.a. gehard glas, gelaagd glas, enkel glas en dubbel glas. Gehard glas is zeer sterk en wordt vaak gebruikt voor douchedeuren en glazen tafelbladen. Gelaagd glas is een veiliger optie omdat het uit twee stukken glas bestaat die met een plastic laag zijn verbonden. Het is bestand tegen inbraak, maar ook tegen harde stoten. Enkel glas is het meest betaalbare glas en wordt vaak gebruikt voor binnendeuren. Dubbel glas heeft twee glasplaten, met een laag lucht ertussen, en isoleert hierdoor beter dan enkel glas. 

Glasdikte

De dikte van het glas is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en functie van het glas. Gehard glas is bijvoorbeeld dikker dan floatglas omdat het robuuster is. Het is belangrijk om de minimumdikte te overwegen die past binnen het frame of gedragen kan worden door een constructie. 

Functionaliteit van het glas

De functionaliteit van het glas is afhankelijk van de ruimte waarin het wordt geïnstalleerd. Wat de functionaliteit betreft, moet je niet alleen rekening houden met de esthetische waarde van het glas, maar ook of het geschikt is voor de ruimte en het doel. Wil je glas in de badkamer om de ruimte lichter en ruimtelijker te maken, dan is het belangrijk te kiezen voor veiligheidsglas. Dit is namelijk bestand tegen vocht en grote temperatuur schommelingen. Enkel glas is misschien niet de veiligste keuze als het gaat om het plaatsen van glas in de buurt van kinderen.

Budget

Het maken van een keuze voor het juiste glas op maat hangt af van uw budget. Afhankelijk van het type glas en de dikte kan de prijs variëren. Het is daarom belangrijk uw budget in acht te nemen alvorens je jouw definitieve besluit maakt. Aangezien glas op maat wordt aangepast aan uw vereisten, kan het prijskaartje wat duurder uitvallen dan een standaard glas type.

Professionele installatie

Ten slotte is het cruciaal dat u uw glas op maat laat installeren door professionals met de nodige ervaring. Dit voorkomt eventuele problemen met de plaatsing of beschadiging. Daarnaast komt professioneel geïnstalleerd glas met garantie. Dit biedt natuurlijk extra zekerheid.

 Wanneer jij weet welk type en waarvoor jij het glas wilt gebruiken, kun je altijd de website van Glasgigant bezoeken voor het vinden van het product dat op deze behoeften aansluit. Gelukkig is het aanbod ruim genoeg om een geschikt product te vinden!

Share:

administrator