“Val 5 tot 10 kilo af in één maand!” Deze uitspraken komen we regelmatig tegen als we afvaltips online zoeken. Dat klinkt natuurlijk fantastisch. Maar is dit wel zo realistisch? In de meeste gevallen niet. Om 5 tot 10 kilo vet af te vallen, moet men een calorietekort van circa 77.000 in één maand opbouwen. Dat betekent dat er veel te weinig wordt gegeten. Hoewel dit op de korte termijn misschien zeer effectief is, heeft het grote gevolgen voor de rest van de gezondheid. Afvallen met een crashdieet is nooit een goede optie. En geloof ons, dit hoeft ook helemaal niet!

Wil jij duurzaam afvallen? Het jojo-effect voorkomen en van een langdurig resultaat genieten? Dat kan! Met de volgende tips lukt het jou voortaan om af te vallen zonder crashdieet. Niet diëten, maar het aanpassen van je levensstijl doet namelijk wonderen. Hieronder volgen enkele tips om je op weg te helpen.

Bewegen, bewegen en nog eens bewegen

Bewegen is ongelooflijk belangrijk. Wie te weinig beweegt, zal ook steeds minder calorieën verbranden in rust. Hierdoor kan je nog relatief weinig eten om op gewicht te blijven. Hier zit je eigenlijk altijd boven. Door te bewegen, verbrand je niet alleen meer calorieën door de sportsessie, maar zal je merken dat je stofwisseling gedurende de rest van de dag ook omhoog gaat. Hierdoor is het zelfs mogelijk om meer te eten en nog steeds af te vallen. Dat klinkt als muziek in de oren, nietwaar?

Vind je het lastig om extra te bewegen of het sporten vol te houden? Zorg dan voor een stok achter de deur en sluit direct een abonnement af bij een sportschool in Almere of elders bij jou in de buurt. Wanneer je iedere maand ziet dat het geld wordt afgeschreven, ben je sneller geneigd om het vol te houden.

Houd je calorie-inname bij

Veel mensen hebben geen enkel idee wat ze dagelijks binnenkrijgen. Afvallen is eigenlijk heel simpel. Dit doe je door meer energie te verbruiken dan dat je eet. Zo ontstaat er een calorietekort. Bij duurzaam afvallen wordt een calorietekort van circa 500 calorieën per dag aanbevolen. Hou je dit netjes iedere dag vol, dan resulteert dit in het afvallen van een halve kilo per week. Maar dan moet je natuurlijk wel weten wat je op dit moment eet.

Vrouwen hebben gemiddeld 2.000 calorieën per dag nodig. Voor mannen is dit circa 2.500 calorieën. Dit verschilt echter per persoon. Bereken daarom eerst hoeveel dit precies voor jou is, dan weet je ook hoeveel calorieën je maximaal per dag kunt eten om af te vallen. Probeer nooit lager dan een tekort van 500 calorieën per dag te gaan. Zo voorkom je het crasheffect en zal je duurzaam afvallen.

Kleine veranderingen in je dieet

Je hoeft niet altijd al het lekkers te laten staan om af te kunnen vallen. Het is immers niet realistisch voor de lange termijn dat je nooit meer fastfood, taart, ijs, koek en snoep mag eten. Als je jezelf constant dingen blijft verbieden, wordt het alleen maar lastiger om dit te weerstaan. Besef daarom goed dat je enkel aanpassingen moet maken die je vol kunt houden.

Eigenlijk mag je alles eten. Zolang dit maar binnen je dagelijkse energiebehoefte past. Eet je dus een keer bij de grote gele M? Bespaar dan calorieën door de rest van de dag minder te eten. Kleine veranderingen in je dieet kunnen al groot effect hebben. Denk aan het drinken van water in plaats van frisdrank, twee boterhammen als lunch in plaats van drie, geen koekje meer bij de koffie, enzovoorts. Hier merk je weinig van, maar je valt er wel heel geleidelijk van af. 

Share:

administrator