Wanneer je toe bent aan een paar dagen weg kun je natuurlijk ergens een huisje of hotelletje boeken. Op de dag van vertrek stap je in de auto om na een aantal uurtjes op de plek van bestemming aan te komen. Maar in Nederland hebben we een uitstekend openbaar vervoernetwerk. Probeer daarom eens een paar dagen weg te gaan en maak hierbij gebruik van het openbaar vervoer. Wil je meer dan één plaats in Nederland bezoeken? Maak er dan een combinatiereis van en doorkruis het hele land met het openbaar vervoer. Een heerlijke manier om Nederland op een geheel andere manier te ontdekken.

Ontdek een geheel nieuwe wereld

Zorg dat je tijdens je ‘ontdekkingstrip’ niet met teveel bagage reist. Dat is niet prettig wanneer je het continue de bus, trein of tram in en uit moet zeulen. Voor een paar dagen is een gevulde rugzak meer dan voldoende. Je kunt vooraf je route bepalen en voor iedere dag uitstippelen waar je gaat overnachten. Maar veel leuker is het om alles impulsief te doen. Zit je ’s ochtends nog aan het ontbijt in Maastricht, breng je dezelfde dag de nacht door in een B&B in Leeuwarden. Houd er wel rekening mee dat, vooral in de zomermaanden, veel overnachtingsplekken vol geboekt zijn. Wanneer je met de trein reist en weet wat de eindbestemming voor die dag is, kun je tijdens de reis geschikte locaties opzoeken. Even een belletje en je weet of er nog plek voor je is.

Maak nieuwe vrienden

Wanneer je alleen reist en je staat ervoor open heb je vaak al snel aanspraak. Altijd leuk om een gesprekje aan te knopen met diegene die tegenover je zit in de treincoupé of naast je in de bus. Wanneer iemand dat niet wil, merk je dat gauw genoeg. Druk met zijn of haar telefoon of weggedoken in een boek is een teken dat ze verder geen contact willen. Is het tegenovergestelde het geval dan ontstaan vaak de mooiste gesprekken. Een uitstekende gelegenheid om jouw bedrijf extra te promoten. Laat hiervoor pennen bedrukken die je weg kan geven. Ben je een echt spelletjesmens laat dan speelkaarten bedrukken. Gezellig om tijdens de reis samen een kaartje te leggen.

Dagjes weg

Je kunt ook vanuit je thuisbasis een aantal dagen met het openbaar vervoer dagjes weg gaan in plaats van elders te overnachten. Een dagje naar een pretpark met vrienden of het gezin en de dag erna een bezoekje aan onze hoofdstad. In de binnenstad reis je met de metro of tram van hot naar her om alle hotspots te zien. Of ga naar Arnhem waar je je met de enige nog in Nederland rijdende trolleybussen kunt laten vervoeren. Combineer het met een bezoekje aan Burgers Zoo en het Openluchtmuseum. Nederland heeft zoveel moois te bieden en het is allemaal prima te bereizen met het openbaar vervoer.

Share:

administrator