De afgelopen jaren zijn er meer vacatures dan nieuwe werknemers geweest. Er is dus een groot tekort aan werknemers in de koeltechnische branche. Ben je op zoek naar leuke nieuwe een baan? Dan heb je in deze branche dus een goede kans om een baan te vinden. Bovendien is een baan in de koeltechniek uitdagend en afwisselend!

Koeltechniek is overal

De technische oplossingen om ruimtes, stoffen en voorwerpen af te koelen en koel te houden, wordt koeltechniek genoemd. Allereerst wordt de warmte uit de ruimte of het object getrokken waarna de ruimte koel gehouden wordt. In ons dagelijks gebruik zijn dat bijvoorbeeld koelkasten en vriezers. Maar ook vrachtwagens, fabrieken, schaatshallen zijn voorbeelden van waar koeltechniek gebruikt wordt.

Over het algemeen worden twee manieren van koelen gebruikt:

–   Koelen door het gebruik van een warmte-element. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij koelkasten

–   Koelen door het gebruik van stoffen die een lagere temperatuur hebben. Een motor in een motorfiets is daar een voorbeeld van.

Naast het koelen is ook de isolatie van de ruimte belangrijk. Hierdoor kost het minder energie om een ruimte koud te houden.

Een baan in de koeltechniek

De vraag naar koudetechnische specialisten is de laatste tijd toegenomen omdat de vraag naar warmtepompen steeds groter wordt. Wil jij in de koeltechniek of klimaattechnische sector aan de slag gaan? Dan zal geen dag hetzelfde zijn! Je gaat namelijk bij mensen en bedrijven langs om het binnenklimaat of de koeling te installeren, repareren en onderhouden. Wist je dat bijna geen product in de wereld zonder koel- of klimaattechniek gemaakt kan worden? Zo zijn zelfs schepen en vliegtuigen gemaakt met de hulp van koel- en klimaattechniek. Een baan in deze sector is dus veelbetekenend voor de samenleving. Jij bent dus echt onmisbaar!

Bovendien kun je blijven groeien binnen deze sector. Wanneer je alle kneepjes van je nieuwe baan kent, zijn er genoeg mogelijkheden om door te groeien. Zo kun je altijd nieuwe systemen leren kennen of aan de slag als leidinggevende of projectmanager.

Een leuke baan vinden

Dus, vind je techniek super interessant en heb je al enige technische achtergrond? Overweeg dan om in de koeltechniek aan de slag te gaan. Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten banen binnen de technische sector. Dus ook wanneer je koeltechniek niet leuk vindt of je geen ervaring hebt, kun je met de specialisten van T-Pion kijken welke vacature het beste bij je past. Er zijn ontzettend veel vacatures in de techniek, dus ook voor jou!

Share:

administrator