Mama, wat gaan we vanavond eten? Dat is een vrij voorkomende vraag waar een antwoord soms heel lastig is om voor te bedenken. Een bord met aardappels, vlees en groente is een vrij standaard gerecht in Nederlandse huishoudens, maar daar heeft niet iedereen elke dag zin in.  Hoewel we er niet altijd evenveel zin in hebben, kan het is ontzettend leuk zijn om creatief aan de slag te gaan in de keuken. In deze blogs bespreken we een aantal gerechten die makkelijk te bereiden zijn, maar je toch het gevoel zullen geven dat je in het buitenland bent!

Teppanyaki – Japan

Teppanyaki is eigenlijk geen gerecht, maar een bereidingswijze. Teppan betekent ijzeren plaat en yaki betekent bakken in het Japans. Teppanyaki is een bereidingswijze waarbij groenten, vlees en vis zonder (of heel weinig) olie op een ijzeren plaat worden gebakken. Deze ijzeren plaat wordt in het midden van de eettafel geplaatst. Het leuke van Teppanyaki is dat je allerlei groenten, vlees- en vissoorten kunt bereiden op de plaat. Op deze manier kan iedereen aan tafel zelf uitkiezen wat ze lekker vinden zonder dat je verschillende gerechten hoeft te maken omdat de één vega is en de ander geen groenten lust. Een ander voordeel aan Teppanyaki is dat het een ontzettend gezonde bereidingswijze is, omdat er geen of heel weinig vet wordt gebruikt om te koken. Ben je niet in het bezit van zo’n kookplaat? Bekijk het assortiment Teppanyaki platen om er eentje voor een leuk prijsje aan te schaffen!

Shakshuka – Tunesië

Shakshuka is een gerecht wat oorspronkelijk uit Tunesië komt. Echter wordt dit gerecht over het gehele Middellandse Zeegebied en Midden-Oosten geserveerd. Het gerecht bestaat uit gepocheerde eieren bereid in een saus van tomaten, chilipepers, paprika en ui. Deze wordt gewoonlijk gekruid met komijn, paprikapoeder en cayennepepper. Het leuke aan dit gerecht vinden wij dat deze zowel als ontbijt, lunch of avondeten kan worden geserveerd. Het is vrij simpel te maken: je maakt de tomatensaus klaar, je gooit de eieren erbij zodat deze gepocheerd worden en je kunt aan tafel!

Sushi – Japan

Tegenwoordig is sushi razend populair. Sushi komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Het belangrijkste bestanddeel van sushi is een kleine hoeveelheid kleverige rijst en wordt aangevuld met overige ingrediënten naar keuze, voornamelijk groenten, ei en (rauwe) zeevis. Er zijn verschillende soorten sushi, denk aan sashimi (reepjes rauwe vis) of nigiris (blokjes rijst met stukjes vis erop). Sushi is vrij eenvoudig om zelf thuis te maken. Het enige wat je nodig hebt is sushirijst, zeewiervellen, rauwe vis en groenten naar keuze, een bamboe-matje en wat stokjes om te eten!

Share:

administrator