De kans is groot dat je bij het kiezen van een nieuw matras een pocketvering matras overweegt. Een pocketvering matras is een goede keus, mits je op enkele zaken let. Daarom wijzen we je in dit artikel graag op de overwegingen die je kunt maken bij het kopen van een pocketvering matras.

Is het voor jou?

Een pocketvering matras heeft een holle kern waardoor hij goed ventileert. Het is dus een goede keuze voor mensen die het ’s nachts voornamelijk warm hebben. Omdat het matras goed ventileert, is hij ook meteen hygiënischer dan dichte matrassen. Daarnaast zijn de meeste pocketvering matrassen stevig en heb je niet snel last van kuilvorming.

Welk bed kies je?

Een omkadering is belangrijk wanneer je een pocketvering matras hebt. Met een goede omkadering behoud je de actieve ondersteuning van het matras in de breedte richting. Met een omlijsting blijft een pocketvering matras dus beter in model en kun je er aanzienlijk langer mee doen.

Welke bodem leg je een pocketvering matras op?

Een pocketvering matras heeft vele veren aan de binnenkant. Hierdoor kun je hem beter op een dichte bodem of een elektrische bodem leggen. Een lattenbodem kun je alleen gebruiken in combinatie met een pocketveren matras wanneer de bodem meer dan 24 latten heeft. Zo voorkom je dat een aantal veren tussen de latten zitten en daardoor geen tegendruk krijgen.

Levensduur

Een pocketvering matras kan dankzij een duurzame afdeklaag zeer lang mee gaan. Over het algemeen blijven pocketvering matrassen minimaal 8 jaar goed. Sommige pocketveren matrassen die van erg goede kwaliteit gemaakt zijn, blijven tot wel 15 jaar goed. Het is echter wel belangrijk dat je hiervoor de bovenstaande punten in acht neemt. Bovendien is het goed om je matras elke twee maanden om te draaien. Zo kan je matras jaren mee!

Share:

administrator