Kantoren inrichten kan een grote klus zijn en je moet er ontzettend veel geduld voor hebben. Je wilt een ruimte creëren wat uniek is, maar wat ook voor een fijne werkomgeving zorgt. Hieronder hebben we 5 tips voor het inrichten van een kantoor om een mooie en efficiënte werkplek te maken!

1.      Maak gebruik van daglicht

Natuurlijk daglicht heeft ontzettend veel voordelen. Het is algemeen bekend dat daglicht de hersenen stimuleert. Daarnaast geeft natuurlijk daglicht je niet het gevoel dat je binnen zit, wat ervoor zal zorgen dat je medewerkers productiever worden. Zorg er dus voor dat er genoeg natuurlijk daglicht het kantoor binnentreedt.

2.      Maak het kantoor comfortabel

Een fijne werkruimte verhoogt de productiviteit en de sfeer binnen het bedrijf. Geef de medewerkers een fijne, comfortabele werkplek door bijvoorbeeld gebruik te maken van ergonomische stoelen en bureaus. Ook is het belangrijk dat de temperatuur in het kantoor aangenaam is. Je wilt niet dat het te koud of warm is, dit zal voor afleiding zorgen. Door de temperatuur op 22 graden te zetten, is het zowel in de winter niet te koud en in de zomer niet te warm. Perfect om lekker aan de slag te gaan dus!

3.      Creëer verschillende ruimtes

Hoewel flexibele werkplekken voor veel mensen prettig zijn, is het voor sommigen prettiger om in gescheiden ruimtes te werken. Zorg er dus ook voor dat deze aanwezig zijn in het kantoor. Soms hebben medewerkers behoefte aan rust en concentratie en kunnen ze zich hierin terugtrekken. Daarnaast heeft men op deze manier geen last van telefoongesprekken of onderling overleg. Ga je voor scheidingswanden tussen de werkplekken? Zorg er dan voor dat deze flexibel in gebruik zijn, zodat de werkplekken gemakkelijk groter of kleiner gemaakt kunnen worden.

4.      Opbergruimtes en kasten

Een opgeruimde werkplek is een opgeruimd hoofd. Een opgeruimde, nette werkplek geeft veel rust, waardoor de werkprestatie optimaal zal zijn. Alle belangrijke documenten moeten natuurlijk ook op een veilige en correcte manier worden bewaard. Zorg ervoor dat er genoeg kast- en opbergruimtes zijn om alle documenten goed te bewaren.

5.      Kwaliteit boven alles

Een efficiënte kantoorinrichting heeft niet alleen te maken met een goede indeling van de aanwezige ruimtes. Duurzaamheid speelt ook een rol. Je wilt het meubilair bijvoorbeeld niet in een korte tijd moeten vervangen vanwege de slechte kwaliteit. Kijk dus goed van tevoren dat je meubels van een hoogwaardige kwaliteit zijn.  

Share:

administrator