Er zijn tegenwoordig horloges die meerdere functies hebben. Mensen kunnen tegenwoordig bijna niet meer zonder een horloge. Er zitten natuurlijk ook vele voordelen aan. Ben jij benieuwd welke functionaliteiten een horloge allemaal heeft? Lees dan snel verder en ontdek alle functies van een horloge. 

1. Tijd lezen

Deze functie spreekt natuurlijk voor zich, maar dit is de grootste reden voor mensen om een horloge te kopen. Officieel is een horloge ook ontstaan, zodat mensen elk moment van de dag kunnen zien hoe laat het is. Hiervoor hoef je ook niet elke keer naar een ‘echte’ klok te zoeken. 

Je kan allerlei soorten horloges aanschaffen, je kan gaan zoeken op welke kleur je mooi vindt, wat voor soort wijzer je mooi vindt, maar ook hoe de cijfers eruitzien. Je kan ook de kleur kiezen van de wijzer, ook het lettertype kan je kiezen en ook de grootte van de cijfers.  

Dit is natuurlijk de belangrijkste functie van een horloge, want dit is de grootste reden dat je een horloge koopt. Als je namelijk altijd wil kunnen zien hoe laat het is, dan wordt het altijd aangeraden om een horloge te kopen. Je hebt dan ook niet de hele tijd je telefoon nodig.

2. Stand van de maan

Zoals al eerder is benoemd zijn er tegenwoordig steeds meer nieuwe functies op horloges. Zo kan je bijvoorbeeld ook op sommige horloges zien hoe de stand van de maan is. Dit kan voor sommige mensen heel erg interessant zijn. Dit is vooral interessant voor de mensen die de maan en het sterrenstelsel heel interessant vinden, en ook graag willen weten hoe en waar die staat.

Je kan de stand van de maan zien op een horloge door een soort afbeelding dat op het horloge is afgebeeld. Hierop kan je dan ook echt een maan zien en hoe die staat die avond. Is die bijvoorbeeld halfvol of is er een volle maan die avond? Dit kan je dan teruglezen op het horloge. 

Vind jij het dus wel interessant hoe de stand van de maan is en wil je dit graag makkelijk en snel kunnen zien op je horloge? Dan is het zeker handig om je eens te gaan verdiepen in een maanfase-horloge. 

3. Stopwatchfunctie 

Deze functie is ook een erg populaire functie bij horloges tegenwoordig en zie je dan ook vaak terugkomen op verschillende horloges. Je kan dus tegenwoordig ook een stopwatch op je horloge hebben. 

Vaak kan je de stopwatch aan- en uitzetten door knopjes die aan de zijkant zitten van het horloge. Met deze knopjes kan je dus de stopwatch aanzetten, maar je kan hem dan ook uitzetten of opnieuw instellen. Dit is erg gemakkelijk te doen. 

Door de stopwatch te starten of uit te zetten zit je niet aan het daadwerkelijke horloge gedeelte. Er gaat dus niks veranderen aan de wijzers.

Het hebben van een stopwatch op je horloge kan bijvoorbeeld erg handig zijn, als je bijvoorbeeld gaat hardlopen en je wilt weten hoelang je erover doet. Je kan dat hierop precies bijhouden. 

4. Tijdzone

Mocht het nou zo zijn dat je erg veel reist naar plekken met andere tijdzones of heb je familie ver weg wonen? Dan kan het hebben van een GMT-functie op je horloge erg handig zijn. Met een GMT-functie kan je precies zien hoe laat het is op plekken met een andere tijdzone. 

De andere tijdzone wordt ook erg makkelijk aangewezen. Vaak is het namelijk zo dat je de andere tijdzone kan zien door middel van een extra wijzer in het midden. Het kan in het begin wel even wennen zijn, maar uiteindelijk ben je het helemaal gewend.

Veelgestelde vragen:

Is er een extra wijzer op het horloge voor een andere tijdzone?

Bij sommige horloges kan dit zeker. Dan heb je inderdaad een extra wijzer op het klokje staan, die wijst aan hoe laat het ergens anders is.

Hoe zet je een stopwatchfunctie aan op een horloge?

Dit kan je erg gemakkelijk doen, want vaak zitten er twee extra knopjes aan de zijkant om de stopwatch aan te zetten.

Kan je horloge kopen met grote cijfers?

Je hebt tegenwoordig zeker horloges die wat grotere cijfers hebben. 

Share:

editor