Autorijden kost behoorlijk wat geld. Voor de aanschaf alleen al moet er flink gespaard worden. Dan is echter alleen nog het beginnetje gemaakt. Vervolgens betaal je ook elke maand voor de verzekering en betaal je brandstof- en parkeerkosten. Je bent toch al snel maandelijks een groot deel van je salaris kwijt aan enkel de auto. Bovendien worden deze kosten ook nog eens door de inflatie nadelig beïnvloed. Door de sancties van Rusland betalen we inmiddels een fortuin voor brandstof. Autorijden is nog nooit zo duur geweest.

Het lijkt inmiddels bijna alsof autorijden enkel nog voor de elite is weggelegd. Gelukkig hoeft dat niet het geval te zijn. Er zijn namelijk tal van manieren waarop je kunt besparen. Ook in de huidige tijd. Met behulp van de volgende 3 praktische tips bespaar je op jaarbasis al een flink bedrag. Een bedrag dat zeker in deze tijd erg welkom is.

1.      Let op de maandelijkse parkeerkosten

Kom je voor het werk of in je vrije tijd vaak in het centrum van een aantal grote steden? Dan weet je ook dat parkeren Breda of andere steden wel om de nodige research vraagt.  Parkeerkosten zijn gelukkig relatief eenvoudig te verminderen. Vooral door de juiste keuzes te maken. Alleen al kiezen voor de juiste parkeergarage kan groot verschil maken. Garages willen onderling nog wel eens met elkaar concurreren en daar kan je als consument slim gebruik van maken.

Voordat je naar een stad afreist is het slim om alvast je keuze voor een parkeergarage te maken. Zo weet je van tevoren ook al precies waar je aan toe bent. Houd tijdens het vergelijken ook rekening met het dagtarief. Sommige garages lijken goedkoper, maar zijn dit enkel als je hier slechts een uur verblijft. Heel snel al wordt het tarief omgezet in een vast dagtarief en ben je in veel gevallen meer kwijt dan bij andere garages. Wees dus nauwkeurig in het doen van research om ongewenste verrassingen te voorkomen.  

2.      Wees selectief in de te maken ritten

Probeer de auto zeker niet voor elke reis te pakken. Soms is het echt niet nodig om met de auto te gaan. Misschien zelfs onpraktisch. Bedenk daarom altijd goed wat je gaat doen, waar je heen gaat en of het dan wel verstandig is om de auto mee te nemen. Vaak ben je goedkoper uit door simpelweg met de fiets te gaan of het openbaar vervoer te pakken. Zo bespaar je ook nog eens brandstof en extra onderhoud op de lange termijn.

3.      Tank in het buitenland

De benzinekosten in ons land liggen erg hoog. Dat is lang niet in elk buurland hetzelfde. In België en Duitsland ben je in veel gevallen stukken goedkoper uit. Woon je dicht bij de grens? Dan loont het zeker om daar te tanken.

Share:

administrator