Je bevindt je in de afrondende fase van je studie en je wordt klaargestoomd voor de financiële wereld. Meestal is dit een spannende fase waarbij veel sollicitatiebrieven de deur uit worden gestuurd. Als je het lastig vindt om een baan te vinden die bij jou past, kun je terecht bij een detacheringsbureau dat zich focust op banen in de financiële wereld. Je kunt bijvoorbeeld werk vinden op uitzendbasis, detavast-functies, bijbanen of opdrachten op ZZP-basis. Maar, wat is detachering precies en wat zijn de voordelen? Hieronder bespreken wij alles over detachering in de financiële sector.

Wat is detachering?

Detacheren is het uitlenen van een werknemer aan een derde partij. Dit is niet hetzelfde als een uitzendbureau. Een detacheringsbureau neemt namelijk mensen in eigen loondienst. Een organisatie kan vervolgens via het detacheringsbureau geschikte professionals vinden die een baan zoeken in de financiële dienstverlening. Bovendien heb je meer werkzekerheid als gedetacheerde.

Voordeel 1: Kwaliteit

De voortdurende automatisering in de financiële sector gaan met een rap tempo omhoog. Dit is een van de redenen dat de professionals in de financiële bedrijfstak zich blijven ontwikkelen door middel van trainingen en cursussen, wat betekent dat deze professionals vaak hoogopgeleid zijn. Vanuit bp-professionals.nl krijg je veel aanbod in opleidingen en traineeships waarbij jouw persoonlijke ontwikkeling voorop staat. Dit maakt het aantrekkelijk voor organisaties om mensen in te huren vanuit een detacheringsbureau. Bovendien leer je om sneller te schakelen tussen bedrijven en zo kun je makkelijker aandachtspunten benoemen van de organisatie als dat nodig is.

Voordeel 2: Veel ervaring

Een detacheringsbureau biedt jou de mogelijkheid om veel ervaring op te doen. De duur van de opdrachten vanuit een detacheringsbureau variëren meestal tussen een paar maand en een jaar. Na deze opdracht wordt er gekeken of er nog steeds een match is tussen jou en het detacheringsbureau. In dit geval wordt er gekeken naar nieuwe opdrachten. Wanneer jij meerdere opdrachten uitvoert in verschillende financiële organisaties, kun jij in een korte tijd veel ervaring opdoen. Als net-afgestuurde is het natuurlijk lastig om te weten wat jij leuk vindt in het werkgebied. Door middel van detachering kun jij de financiële wereld ‘proeven’ en bepalen of dit het werk is dat jij zoekt.

Voordeel 3: Wendbaarheid

Als detacheerder komen er telkens nieuwe projecten en opdrachten op jouw pad waar je je op kunt focussen. Vaak verschillen deze opdrachten per organisatie. Zo leer jij je om je flexibel op te stellen en heb je veel afwisseling in jouw financiële loopbaan. Ook hoeft een organisatie geen vast contract te bieden. Bovendien hoeft de organisatie het ziekteverzuim niet op te lossen. Het detacheringsbureau lost dit op en betaalt jou door. Prettig voor jou, maar ook voor de organisatie.

Voordeel 4: Persoonlijke ontwikkeling

Samen met het detacheringsbureau stippel jij de route uit naar jouw financiële loopbaan. Het detacheringsbureau weet namelijk welke trends en ontwikkelingen zich afspelen in deze arbeidsmarkt en kan jou hiermee op de hoogte stellen. Ook wordt er meestal een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld, zodat je je goed kunt voorbereiden op jouw nieuwe job. Bovendien staan jouw wensen voorop en wordt er gekeken naar waar jij je goed bij voelt: of je nu net uit de schoolbanken komt of wanneer je na een lange tijd weer in geldzaken wil verdiepen, bij detacheringsbureau is er veel mogelijk.

Voordeel 5: Zekerheid

Als je werkt voor een detacheringsbureau, is het detacheringsbureau jouw werkgever. Dit bureau geeft jou dus een contract. Dit contract is vaak gebonden aan de opdracht die jij gaat uitvoeren. Als de opdracht is afgerond, kun je samen met het detacheringsbureau kijken of er nog andere opdrachten beschikbaar zijn. Bovendien heb je een opzegtermijn, waardoor je niet zomaar ontslagen kan worden. Daarnaast bestaan er ook contracten voor onbepaalde tijd, zodat je als gedetacheerde dezelfde zekerheid hebt als bij een vaste baan. Zo heb jij altijd werkzekerheid.

Share:

administrator