Naast het kopen van een auto, kun je tegenwoordig ook op talloze andere manieren eigenaar worden van een auto. Je kunt bijvoorbeeld een auto financial of operational leasen, zonder onaangename verrassingen. Wil jij weten of het leasen van een auto bij jou past? Hieronder zetten wij de voordelen van een auto leasen voor je op een rij.

Financial lease

1 Besparen

Vooral veel ondernemers kiezen voor financial lease. Dit is niet voor niets: aan financial lease zitten meerdere voordelen. Een daarvan is dat je bij de aankoop van een auto niet meteen al het geld uit je portemonnee hoeft te vissen. Bij financial lease verspreid je het bedrag over een lange termijn. Bovendien beslis je zelf de maandelijkse aflossing van de auto, zodat je geld overhoudt dat je kunt investeren in het groeien van je bedrijf. Dat is een behoorlijke win-winsituatie.

2 Aftrekbare kosten

Wil je als ondernemer een bedrijfswagen leasen? Wanneer je als ondernemer investeert, is het mogelijk om de investeringsaftrek van de winst af te halen. Zo hoef je minder belasting te betalen en dit is ook bij financial lease mogelijk. Bovendien kan ook de milieuinvesteringsaftrek worden verlaagd dankzij financial lease. Ook kun je rente die je betaalt over de financial lease, aftrekken van je winst. Door al deze aftrekbare kosten betaal je in totaal minder belasting.

3 Je bent meteen de eigenaar

In principe hoef je bij financial lease niet meteen de auto direct af te betalen. Je sluit namelijk een contract af waarbij je een maandelijks bedrag betaalt. Wanneer je dit contract afsluit, ben je wel meteen de eigenaar van jouw gloednieuwe bolide. Naast dat je nieuwe auto’s financial kunt leasen, bestaan er ook verschillende occasion lease-deals. Of je dus een nieuwe of een occasion auto gaat leasen: met financial lease kun je meteen de weg op.

Operational lease

1 Besparen

Net als bij financial lease kun je een hoop kosten besparen als je een contract afsluit voor operational lease. Je kunt een auto kopen zonder een al te grote investering en je hebt inzicht in je maandelijkse kosten, met uitzondering van de kosten voor de brandstof en de kosten voor het parkeren. Ook worden reparaties en onderhoudsbeurten vergoed door de leasemaatschappij.

2 Geen zorgen

Wanneer je een auto operational gaat leasen, hoef je je nergens druk om te maken. Alles wordt voor je geregeld. Je hoeft alleen zelf te zorgen voor brandstof- en parkeerkosten en de rest wordt overgelaten aan de leasemaatschappij. 

Share:

administrator