Heel Nederland is aan het verduurzamen. Op alle lagen van de samenleving neemt duurzaamheid een steeds explicietere rol in. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan een groenere leefomgeving. Ook in het bedrijfsleven wordt duurzaamheid steeds belangrijker. In dit artikel lees je hoe jouw kantoor duurzamer en groener wordt.

Begin bij de buitenkant

De grootste verduurzamingsslag begint bij de buitenkant van het kantoorpand. Een klimaatneutraal kantoorpand is het begin van een duurzaam kantoor. Minder CO2 uitstoten kan op verschillende manieren. Groene energie opwekken door middel van zonnepanelen is een lange termijnoplossing die erg effectief is. Verder ziet men steeds vaker groene kantoorpanden die bijdragen aan de biodiversiteit. Zorg daarnaast voor goed geïsoleerde ramen en muren om de stookkosten te verlagen.

Tijdloos

Duurzaam betekent niet alleen milieuvriendelijk maar ook tijdloos. Een kantoor moet nu, maar ook over 5 jaar modern en vernieuwend zijn. Hierom is het belangrijk om niet te kiezen voor korte termijntrends maar te gaan voor tijdloze elementen. Stel allereerst een kleurenpalet samen. Voor een kantoor is het belangrijk om de juiste kleuren te kiezen. Bepaalde kleuren gaan gepaard met bepaalde gevoelens. In kantoren doen tinten van blauw en groen het erg goed. Deze kleuren stimuleren creativiteit en zorgen voor een langer concentratiebehoud. Combineer de kleuren met rustige tinten als wit en grijs. Een overkill aan kleuren zorgt voor onrust wat niet bevorderlijk is voor de werkprestaties.

Fairf is een Nederlandse fabrikant die duurzame verf zonder schadelijke stoffen – ideaal voor jouw duurzame kantoorinrichting!

Accessoires en meubilair

Nu de toon van je kantoorinrichting gezet is, kun je gaan inrichten. Combineer de kleur van je kantoormeubilair met je het kleurenpalet wat je gekozen hebt. Ook hier geldt: kies voor degelijk meubilair. Het is verstandiger, duurzamer en uiteindelijk goedkoper om direct kwalitatief beter meubilair te kopen dan te kiezen voor een goedkope opties die sneller aan vervanging toe zijn. Denk daarnaast aan de ARBO-technische eisen om verdere problemen te voorkomen.

Planten en bloemen zijn essentieel voor een duurzame inrichting. Het brengt niet alleen sfeer maar reinigt ook de lucht. Frisse lucht gaat hoofdpijn tegen en zorgt ervoor dat je je concentratie langer concentratie vast kunt houden. Een grote hoeveelheid planten is echt een must-have voor duurzame kantoren.

Finishing touch

Duurzame snufjes mogen niet ontbreken. Kies voor lichtsensoren waardoor er enkel licht brandt wanneer de ruimte in gebruik is, optimalisatie van verwarmingstemperatuur en let op sluipverbruik van apparaten die op stand-by staan. Door technische apparaten uit te doen in plaats van op stand-by te zetten, wordt er tot wel 15% energie bespaard.

Verder draagt raambekleding bij aan de isolatie van je kantoorpand. Hoe dikker het de kant en klaar gordijnen hoe beter de isolatie. De beste keuze voor isolerende raamdecoratie is een plissegordijn met top down bottom up. Deze creëert een stilstaande luchtstroom wat zorgt voor een extra isolerende laag.

Inrichting klaar? Tijd voor koffie! Ook die moet natuurlijk duurzaam zijn. Op een werkdag wordt er veel koffie gedronken. De overstap naar duurzame merken is erg aan te raden om flink te vergroenen op je kantoor.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, jouw kantoor mag niet achterblijven toch?!

Share:

administrator