Heb jij een kantoorbaan en heb jij door dat je wel een hele lange tijd aan het zitten bent? Dan kan het erg handig zijn dat je af en toe in beweging komt. Je kan op vele manieren alsnog in beweging komen. Wil jij graag weten op welke manieren je dit kan doen? En kan je wel wat tips gebruiken? Dan kun je hieronder de tips lezen.

1. Staand werken

Het wordt tegenwoordig vaak aanbevolen om een bureau aan te schaffen, waar het ook mogelijk is om te gaan staan. Dit kan namelijk erg fijn zijn, want dan heb je even wat afwisseling. Het is ook goed voor je lichaam, want af en toe staan is erg goed voor je.

Je hebt tegenwoordig allerlei soorten bureaus die je kan aanschaffen. Zoals al eerder is benoemd kan je een sta-bureau halen, maar je hebt tegenwoordig ook loopband-bureaus. Je hoort het waarschijnlijk al in de naam, maar hier zit een loopband bij, die je voor het bureau kan zetten. Op deze manier kom je echt in beweging en is het ook nog eens goed voor je stappenteller. Je kan ook een soort stoel halen, waardoor het lijkt alsof je aan het fietsen bent. Op deze manier kom je in beweging tijdens het werken. 

2. Drinken halen

Deze tip is best simpel, maar zorgt er wel voor dat je in beweging bent. Door elke keer opnieuw wat drinken te halen heb je eigenlijk twee vliegen in één klap. Je komt dan namelijk in beweging, maar je zorgt er ook voor dat je goed blijft drinken en dus goed gehydrateerd bent. 

Op meerdere kantoren is het vaak normaal dat als iemand drinken gaat halen, dat die dan ook voor anderen meeneemt. Dit is natuurlijk erg lief van die persoon, maar eigenlijk niet handig. Op deze manier gaat steeds maar één persoon drinken halen. Het is juist handig dat iedereen voor zichzelf drinken haalt. Door dit te doen komt namelijk iedereen even in beweging. 

Zoals al eerder is benoemd is dit een handige tip, want op deze manier kom je even in beweging en loop je een stukje, maar pak je ook wat te drinken. Dat is dan weer goed, want op deze manier blijf je ook goed hydrateren. 

3. Traplopen

Werk jij op een kantoor waar je een paar verdiepingen naar boven moet, voordat je op het kantoor bent? Dan is het natuurlijk handig om dit te lopen met de trap en niet de lift te nemen. Het is natuurlijk erg verleidelijk om de lift te nemen, want dan ben je er snel en hoef je ook niet allemaal trappen op te gaan. 

Het is daarentegen wel stukken beter om met de trap te gaan, want tijdens traplopen gebruik je meerdere spieren die je tijdens een normale wandeling niet gebruikt. Dit komt mede doordat jij je benen moet gaan optillen als je de trap op wilt gaan. 

Moet je echt erg veel verdiepingen omhoog? Dan kan het een handige tip zijn om rustig te beginnen, begin bijvoorbeeld eerst met twee verdiepingen lopen en verhoog het steeds. Op die manier bouw je ook een conditie op en kan je ook meerdere verdiepingen gaan lopen. 

4. Download een app

Kan je het zelf niet zo goed bijhouden of inschatten, wanneer je nou moet gaan wandelen? Dan zijn er tegenwoordig erg veel verschillende apps die je hiervoor kan downloaden. 

De app kan je dan bijvoorbeeld een melding of een ander seintje geven, als het tijd is om even te bewegen. Je kan vaak ook zelf instellen hoevaak je de melding wilt. Je kan bijvoorbeeld elk uur instellen, of juist anderhalf uur. Door deze app te downloaden en te installeren, kom je ook even in beweging tijdens het werken.

Veelgestelde vragen:

Heb je ook apps om meer te bewegen op kantoor?

Zeker, je hebt allerlei soorten apps die je kan downloaden. Vaak geven deze apps je een melding of een seintje, dat je even moet bewegen.

Is traplopen een goede manier om genoeg te bewegen met een kantoorbaan?

Ja, door elke keer de trap te nemen, zal je merken dat je conditie ook beter wordt.

Heb je ook sta-bureaus voor op het kantoor?

Zeker, je hebt tegenwoordig erg veel verschillende soorten sta-bureaus die je op kantoor kan neerzetten.

Share:

editor