De hoofdstad van Nederland wordt elke dag door vele mensen bezocht. Voor veel buitenlandse mensen is Amsterdam ook de reden om richting Nederland te gaan. Er zijn allerlei soorten activiteiten die je in Amsterdam kan doen. Deze stad wordt vaak gezien als een enorm gezellige en levendige stad. Ga jij binnenkort richting Amsterdam en wil je weten wat je kan doen? Lees dan snel verder en ontdek de leukste activiteiten!

1. Rondvaart

Een rondvaart door de grachten van Amsterdam, kan natuurlijk niet ontbreken aan je bezoek aan Amsterdam. Met een rondvaartboot kom je langs alle hoogtepunten van onze hoofdstad. Je komt natuurlijk langs allemaal mooie gebouwen en gaat door de prachtige grachten.

Je kan het ook bij allemaal verschillende bedrijven doen. Voordat je een rondvaart gaat boeken bij iemand, is het belangrijk dat je online al een beetje gaat kijken. Zo kan je namelijk zien welk bedrijf goede reviews heeft en welke niet.

Als je het helemaal gezellig wilt hebben op de rondvaart, kan je zelfs een soort ‘party’ rondvaartboot regelen. Dit is dus een speciale rondvaartboot, die is gericht op natuurlijk varen, maar ook gezelligheid. Je kan hier vaak verschillende drankjes drinken en wat lekkere snacks eten. 

2. Winkelen

Uiteraard zijn er genoeg winkels in Amsterdam om een heerlijke middag te gaan winkelen. Voor iedereen is hier wel een winkel die ze leuk vinden. Als jij dus een dagje richting Amsterdam gaat, dan wordt het zeker aangeraden om lekker te gaan winkelen.

Er zijn allerlei soorten winkels, zoals al eerder is benoemd. Je hebt namelijk talloze kledingwinkels of verschillende schoenenwinkels. Je kan je ook vermaken in de verschillende mooie boekenwinkels of in de gezellige muziekwinkels, waar je verschillende cd’s of platen kan halen. 

Je zal na een dag winkelen in de stad merken, dat er enorm veel winkels zijn en dat je lang niet alles kan bezoeken in de stad. Dit maakt het wel enorm leuk om hier een keer te gaan winkelen.

3. Musea 

Amsterdam staat niet alleen bekend om de lange winkelstraten, maar ook om de vele musea die hier zijn. Je hebt natuurlijk de welbekende kunstmusea, waar je verschillende prachtige schilderijen kan bewonderen. Zo kan je de schilderijen van Rembrandt bekijken in het Rijksmuseum. Ben je nou fan van Van Goghs werk? Dan is het erg leuk om naar het Van Gogh Museum te gaan.

Wil je toch graag naar een wat interactiever museum? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Wederom heb je verschillende musea die wat interactiever zijn. Dit is vooral leuk als je met kinderen naar een museum gaat. Kinderen willen namelijk vaak wat te doen hebben. Zo heb je het bekende museum Nemo, dit is een fantastisch museum, als je op zoek bent naar een interactief museum. 

4. Restaurants

Houd jij er wel van om een culinair uitje te doen? Dan is het natuurlijk ook heerlijk om in Amsterdam naar een heerlijk restaurant te gaan. Wil je wel lekker eten, maar niet gelijk in een restaurant? Dan heb je ook vele gezellige cafés in Amsterdam, waar je heerlijk kan gaan borrelen.

Als je niet zo bekend bent in Amsterdam en je weet niet welke restaurants lekker zijn. Dan kan je natuurlijk online allerlei soorten restaurants of cafés vinden. Kijk vooraf wel goed naar de reviews, zo weet je namelijk zeker of het een goed restaurant is of niet. 

Vaak kan je ook al het menu vinden online, neem hier ook even een kijkje. Het is namelijk wel zo fijn dat je iets gaat eten wat je lekker vindt. Kijk dus even goed naar wat voor keuken ze serveren in de restaurants. 

Veelgestelde vragen:

Heeft Amsterdam veel interactieve musea?

Zeker, als je in Amsterdam bent, zijn er genoeg interactieve musea te vinden. 

Kan je in Amsterdam leuke cafés vinden?

Jazeker, in Amsterdam zijn er vele leuke cafés om naartoe te gaan. 

Waar kom je langs met een rondvaartboot in Amsterdam?

Als je met de rondvaartboot door Amsterdam gaat, kom je langs allerlei hoogtepunten. Ook kom je langs verschillende plekken die een belangrijke geschiedenis hebben.

Share:

editor