Een vakantie op Sri Lanka is soms precies wat je nodig hebt. Het kan heerlijk zijn om hier even te gaan ontspannen op je vakantie. Er zijn allerlei soorten activiteiten die je hier kan doen. Je kan er natuurlijk voor kiezen om de hele dag op het strand te liggen, maar het is ook erg leuk om wat te gaan ondernemen. Wil jij graag weten wat je hier allemaal kan doen? Lees dan vooral snel verder!

1. Sigiriya 

Houd jij wel van een avontuur? Dan is het erg leuk om de Sigiriya te beklimmen. Je kan de Sigiriya vinden in het centrale deel van het Matale District. Deze bekende berg is omringd door allemaal prachtige landschappen en verschillende vijvers. 

Je moet geen hoogtevrees hebben als je de Sigiriya gaat beklimmen, want als je helemaal boven bent, dan sta je maar liefst tweehonderd meter hoog. 

Als je de Sigiriya gaat beklimmen, dan wordt het aangeraden om vroeg in de ochtend te beginnen. Door vroeg te beginnen voorkom je namelijk enorme hitte en ook de drukte. Als je gaat klimmen naar de top, dan ben je ongeveer drie kwartier bezig. Eenmaal bij de top gekomen, dan is het ook erg leuk om de rest van het gebied te verkennen. Als je de rest van het gebied gaat verkennen, dan ben je ongeveer twee tot drie uur bezig.

Het is wel handig als je hierheen gaat, dat je goede schoenen aantrekt, waar je goed op kan wandelen. Ook wordt het aangeraden om genoeg water mee te nemen, je wilt natuurlijk even wat drinken onderweg.

2. Vismarkt 

Vaak wordt er gezegd dat je een bezoekje aan de bekende vismarkt in Sri Lanka niet kan missen als je hierheen gaat. De vismarkt is eigenlijk opgedeeld in twee gedeeltes, je hebt namelijk de natte markt en ook de droge markt. Op de natte markt komen alle vissers aan land, ze hebben dan ook vers gevangen vis mee. Dit wordt de natte markt genoemd, omdat hier de vissen dus nog nat zijn. Als je naar het droge gedeelte gaat van de markt, dan zal je zien dat de vissen hier liggen te drogen. Dit doen ze dan op het strand. 

Je zal wel merken dat de natte markt meer wordt bezocht. Deze markt begint dan ook al vroeg, de markt gaat open rond vier uur in de ochtend. Als je echt de meest verse vis wilt hebben, dan moet je er vroeg bij zijn. Het eindigt ook al vroeg namelijk rond half acht. 

3. Treinreis 

Als je in Sri Lanka bent, is het mogelijk om van het plaatsje Kandy te gaan naar Ella. Dit kan je doen met de trein, en wordt zeker aanbevolen. Deze treinreis wordt namelijk gezien als één van de mooiste treinreizen ter wereld. Je bent wel een flinke tijd onderweg, want de treinreis duurt ongeveer zeven uur. Hier moet je wel even rekening mee gaan houden, want je kan hier niet zomaar gaan instappen. 

Tijdens de treinreis kom je langs allemaal indrukwekkende landschappen en heb je een prachtig uitzicht. Zo kom je langs allerlei heuvels, theeplantages en watervallen. Onderweg zal je een paar keer stoppen bij verschillende dorpjes. Je kan goed naar buiten kijken, want de hele rit zijn de ramen en deuren open van de trein. 

4. Wildparken

Lijkt het jou fantastisch om wilde dieren te spotten, dan is het zeker leuk om naar een van de wildparken te gaan. Zo heb je bijvoorbeeld het Yala National Park, dit ligt in het zuiden van Sri Lanka. Ook heb je het Wilpattu National Park, deze ligt dan weer in het noorden. 

Tijdens een bezoek aan deze parken kan je verschillende dieren spotten. Zo heb je namelijk veel kans om olifanten en krokodillen te zien. In allebei de parken, die zijn benoemd, heb je kans om een luipaard te zien. Dit zie je best vaak gebeuren, maar je moet ook maar net geluk hebben. Het is namelijk niet zo dat er altijd een luipaard rondloopt. 

Welk National Park ligt in het zuiden van Sri Lanka?

In het zuiden van Sri Lanka kan je het National Park Yala vinden. 

Hoelang duurt de treinreis van Kandy naar Ella?

De treinreis duurt maar liefst zeven uur. 

Hoe hoog is de top van de Sigiriya?

De top van de Sigiriya is maar liefst tweehonderd meter hoog.

Share:

editor