Wil jij graag meer gaan fietsen, maar heb je na werk geen tijd? Dan kan je natuurlijk ook nog met de fiets naar je werk gaan. Tegenwoordig doen steeds meer mensen dit. De mensen die met de fiets naar werk gaan, zien ook erg veel voordelen hierin. Ben jij benieuwd naar de verschillende voordelen? Lees dan vooral snel verder en ontdek ze! 

1. Goedkoop

Eén van de grootste voordelen aan op de fiets naar je werk gaan, is dat het een erg goedkope manier is van reizen. Je hoeft namelijk op die manier geen parkeerkosten te betalen en ook geen benzine of diesel. Dit scheelt natuurlijk een hele hoop als het gaat om de kosten. Als je een auto gaat kopen, moet je namelijk de hele auto kopen en komen daar ook onderhoudskosten bij kijken. 

Als je met de fiets naar je werk gaat, kan het ook best wel wat schelen als het gaat om de reistijd. Natuurlijk ben je wel wat langer onderweg, maar je kan onderweg niet in de file staan.

2. Duurzaam

Het is natuurlijk algemeen bekend dat fietsen een stuk duurzamer is dan de auto. Als je met de ‘gewone’ fiets gaat dan stoot je ook nog eens helemaal geen CO₂ uit. Dit is natuurlijk superduurzaam en goed voor het milieu. Wil jij dus graag zorgen voor verbetering in het milieu? Dan wordt het zeker aangeraden om meer te gaan fietsen.

Ook een elektrische fiets is een stuk duurzamer dan de auto. Je bespaart namelijk op brandstof, omdat je de auto laat staan. Hierdoor kun je het milieu een handje helpen en verminder je ook de CO2-uitstoot.

Het is dus echt een stuk beter om met de fiets te gaan naar je werk, vooral voor de CO2-uitstoot en het milieu. 

3. Goed voor je hoofd 

Fietsen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed om je hoofd even leeg te maken. Als je bijvoorbeeld een lange dag achter de rug hebt van je werk, kan het heerlijk zijn om te gaan fietsen. Ook als je onderweg bent naar werk, kan jij even je hoofd leegmaken en genieten van een lekker stukje fietsen.

Het is goed voor je hoofd, omdat de denkspier dan aan de gang is. Hiermee wordt eigenlijk bedoeld dat het bloed naar je hoofd gaat. Hierdoor kan je beter gaan focussen en kan het ook zijn dat je creatiever gaat nadenken. Het kan dus erg goed zijn als je die dag een belangrijke vergadering hebt, dat je dan met de fiets gaat.

4. Conditie

Fietsen wordt ook vaak gezien als een work-out en je bent dus ook echt even sportief bezig als je gaat fietsen. Je zal merken als je meer gaat fietsen, vooral als je het dagelijks volhoudt, dat je conditie ook beter wordt. Je kan het dan ook steeds langer volhouden op de fiets. Je zal dan ook nog eens naast je werk meer gaan fietsen.

Het is dus erg goed voor je conditie, maar natuurlijk ook voor je spieren. Tijdens het fietsen ben je veel bezig met het trainen van je spieren. Denk bijvoorbeeld aan je been-, arm- en buikspieren. Die ga je allemaal trainen als je gaat fietsen. Je spieren worden er dus ook nog eens sterker van en je krijgt een betere conditie. 

Veelgestelde vragen:

Word je gefocust door veel te fietsen?

Zeker, je kan erg gefocust worden na het fietsen. Het is dus handig als je die dag een vergadering hebt en je met de fiets naar werk gaat.

Train je ook je spieren tijdens het fietsen?

Jazeker, als je gaat fietsen ben je ook je spieren aan het trainen.

Is met de fiets naar je werk gaan duurzaam?

Jazeker, als je met de fiets naar werk gaat, stoot je amper tot geen CO₂ uit.

Share:

editor