Ben jij toe aan een nieuwe baan of ben je voor het eerst op zoek naar een baan? Dan kan het best wel helpen om goed voorbereid te zijn en goed te weten waar je op moet letten. Het kan best lastig zijn om een baan te vinden die goed bij je past en waar je ook plezier uit haalt. Kan jij dus wel wat tips gebruiken? Lees dan vooral snel verder en ontdek de beste tips! 

1. Goed cv 

Het is natuurlijk belangrijk dat je cv er goed uitziet als je gaat solliciteren naar een nieuwe baan. Je laat deze namelijk zien als je een mail stuurt naar het bedrijf, maar vaak kan het ook zo zijn dat je hem mee kan nemen tijdens het gesprek, dan kan je het ook goed laten zien en ook samen bespreken. 

Zorg er uiteraard ook voor dat alles wat op je cv staat klopt en dat je daar ook achterstaat. Vaak kan je op je cv ook al neerzetten wat je verwacht van de baan en wat je er zal willen leren, bijvoorbeeld. Dit is ook handig om erop te zetten, want op die manier weet het bedrijf ook waar ze aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten van je. 

Wat je ook op je cv moet zetten, is onder andere een goede en duidelijke foto van jezelf en ook je vaardigheden moet je hierop benoemen. Ook dit is zodat het bedrijf weet wat ze kunnen verwachten van je. Uiteraard vermeld jij ook je werkervaringen op je cv. Je kan natuurlijk ook stages benoemen of vrijwilligerswerk. 

2. Inhoud van de baan

Het is natuurlijk belangrijk dat je goed gaat kijken naar de inhoud van de baan waarop je wilt solliciteren. Het is namelijk van belang dat je goed weet wat de baan inhoudt, want zo kan je ook goed kijken of het goed bij je past en of dit is wat je wilt doen.

Vaak staat er bij een vacature ook een goede en duidelijke omschrijving van de baan en wat je ongeveer kan verwachten. Lees deze omschrijving ook echt goed door, want dan kan jij je echt goed voorbereiden. 

Als je de omschrijving aan het lezen bent, kijk dan ook naar de dingen die je leuk vindt om te doen, want dit is uiteraard ook erg belangrijk.

Is het je toch nog niet helemaal duidelijk wat ze vertellen, dan kan je uiteraard ook even bellen naar het bedrijf. Zo kan je namelijk voor duidelijkheid zorgen en laat je ook interesse zien aan hen.

3. Het bedrijf

Voordat je ergens gaat solliciteren, kan het vaak ook erg helpen om goed onderzoek te doen naar het bedrijf zelf en wat voor bedrijf het is. Het gaat dan niet alleen om de werkzaamheden, maar ook om de werksfeer en hoe de mensen zijn. Het is natuurlijk per bedrijf verschillend hoe de werksfeer ergens is. Het kan namelijk zijn dat het ene bedrijf wat formeler is en het andere bedrijf wat meer informeel. Kijk dan ook goed naar wat jij fijn vindt qua werksfeer. Je moet je namelijk wel prettig voelen en ook jezelf kunnen zijn. 

Natuurlijk zijn er ook bepaalde werkzaamheden die verschillend zijn per bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan de werktijden en ook of je thuis kan werken of niet. Sommige bedrijven hebben ook vaste kledingvoorschriften die je moet volgen. Je kan hier natuurlijk ook naar vragen als je op gesprek mag komen. Bij sommige bedrijven is het ook mogelijk om een meeloopdag te doen. Dit kan ook erg handig zijn, want op die manier kan je goed zien of het bij je past of niet. 

Moeten je vaardigheden op je CV vermeld worden?

Jazeker, op die manier weet het bedrijf wat ze van je kunnen verwachten.

Is het belangrijk dat je kijkt hoe de collega’s met elkaar om gaan?

Ja, het kan erg belangrijk zijn dat je ziet hoe iedereen met elkaar omgaat.

Zijn meeloopdagen mogelijk bij bedrijven?

Bij sommige bedrijven is het zeker mogelijk om een dag mee te kunnen lopen.

Share:

editor