Heb jij altijd al een keer naar Schotland willen gaan? In Schotland zijn er vele bestemmingen waar je naartoe kan gaan voor je vakantie. Schotland is een erg mooie plek om naartoe te gaan en je kan er zeker genieten! Wil jij graag weten welke plekken echt het bezoeken waard zijn? Lees dan snel verder! 

1. Edinburgh 

Een bezoek brengen aan de hoofdstad van Schotland kan natuurlijk niet missen als je hier naartoe gaat op vakantie. Edinburgh is een erg leuke en geliefde stad om naartoe te gaan. Je kan je hier sowieso een paar dagen goed vermaken, want er zijn meerdere bezienswaardigheden waar je heen kan gaan en kan bezoeken.

Als je een echte Harry Potter-fan bent, dan is Edinburgh echt een plek waar je naartoe moet gaan, want voor vele mensen geeft deze stad een echt Harry Potter-gevoel. Je kan ook in de Victoria Street allerlei soorten souvenirs halen die te maken hebben met de wereldberoemde films en boeken. Niet alleen in de straten krijg je een echt Harry Potter-gevoel, maar je kan hier ook een tour volgen die helemaal in het thema staat van de films en de boeken. Je komt tijdens deze tour uiteraard langs allerlei hoogtepunten en bekende momenten van de films.

Eén van de populairste bezienswaardigheden van deze stad is het Edinburgh Castle. Als mensen op vakantie gaan naar de stad dan gaan ze vaak hier ook even langs. Vanaf het kasteel heb je hier een prachtig uitzicht over de hele stad en kan je van alles zien. 

2. Glasgow 

Wil je graag een bezoekje brengen aan een gezellige en gemoedelijke stad in Schotland? Dan moet je zeker eens naar Glasgow gaan. Veel mensen zouden zeggen dat Glasgow één van hun hoogtepunten is als ze naar Schotland gaan. Het is dan misschien niet de mooiste plek van Schotland, maar wel enorm gezellig. 

In Glasgow heb je allerlei gezellige restaurants en cafés waar je naartoe kan gaan en gezellig een drankje doen. Je kan hier ook nog eens erg leuk winkelen en je hebt vele winkels waar je naartoe kan gaan. 

Een bezoek brengen aan de Botanische tuinen van Glasgow kan ook zeker niet ontbreken. Je kan hier erg mooi en gezellig wandelen en onderweg kom je allerlei planten tegen, uiteraard. Zo kan je bijvoorbeeld cactussen zien of verschillende palmbomen. In de Botanische tuinen van Glasgow staan verschillende kassen waar je in kan gaan en de planten kan bewonderen. 

3. Glencoe 

Voor vele mensen is Glencoe één van de mooiste plekken van Schotland en dat komt mede door de prachtige wandelroutes die je hier kan volgen. Je kan hier zowel routes vinden die je met de auto kan volgen, maar ook zoals eerder is benoemd die je zelf kan gaan wandelen. Onderweg zijn er ook genoeg punten waar je even kan stoppen met rijden en echt even van het uitzicht kan genieten. Zo kom je onderweg bijvoorbeeld genoeg parkeerplaatsen tegen. 

Zoals al eerder is gezegd is Glencoe een erg geschikt gebied voor verschillende wandelroutes. Vaak zeggen mensen dan ook dat je Glencoe het beste kan ontdekken door er te gaan wandelen. Je hebt hier vele routes en er is voor iedereen wel een route geschikt. Ook als je met je kinderen gaat wandelen, zijn er meerdere routes die daarvoor goed zijn. 

Uiteraard heb je ook verschillende niveaus als het gaat om de wandelroutes. Je hebt namelijk ook wat lastigere paden die bijvoorbeeld erg geschikt zijn voor mensen die wel vaker lange en lastige routes lopen. 

4. Loch Ness 

Misschien ken je de verhalen die rondgaan over het Loch Ness meer. Mensen denken namelijk dat hier het bekende Loch Ness ‘monster’ rondzwemt. Online zijn er wel heel wat plaatjes van het ‘monster’, maar vaak hebben mensen het ‘monster’ nog niet in het echt mogen zien.

Veel toeristen gaan ook naar het Loch Ness meer in de hoop dat ze het ‘monster’ kunnen spotten en hopelijk op de foto zetten. De locatie van het Loch Ness meer is een erg mooie locatie en je kan hier ook nog eens mooie foto’s maken. Je kan ook met een bootje over het meer gaan varen. Dit wordt wel vaak aangeraden, want dit is een erg leuke activiteit om te doen. 

Share:

editor