Ga jij binnenkort een avondje afspreken met je vriendinnen en wil je graag wat leuks doen met ze? Samen met je vriendinnen kan je allerlei activiteiten doen. Het bedenken van leuke activiteiten kan best lastig zijn. Wil jij graag weten welke activiteiten je allemaal kan doen met je vriendinnen samen? Lees dan snel verder en misschien heb jij voor de volgende vriendinnenavond een leuke activiteit!

1. Gamehal 

Houden jij en je vriendinnen wel van een spelletje en zijn jullie ook wel fanatiek? Dan kan het een erg leuk idee zijn om samen naar een gamehal te gaan. Als je van spelletjes houdt, kan je hier helemaal uit je dak gaan en heb je een fantastische avond samen met je vriendinnen. 

Je kan hier uiteraard allemaal verschillende spelletjes doen, zo heb je verschillende digitale spelletjes, simulaties en nog veel meer spelletjes. Houd je ervan om te dansen tijdens het gamen? Dan heb je daarin ook allemaal soorten spelletjes die je kan doen. 

In een gamehal krijg je ook vaak soort van tickets bij het spelen van een spel en die kan je aan het einde inleveren. In ruil voor die tickets, kan je dan een prijs uitzoeken die je leuk lijkt. Hoe meer tickets je hebt, hoe mooier en groter de prijs is. 

Een leuke herinnering aan een gezellige avond in de gamehal is dat jullie samen allerlei foto’s gaan maken, dit kan je doen tijdens het spelen of op een leuke plek in de gamehal. 

2. Vision boards

Dit is vooral een activiteit die je samen met je vriendinnen kan doen als het bijna het einde van het jaar is. Je kan dit natuurlijk ook doen voor een nieuwe maand, maar vaak wordt het gedaan voor een nieuw jaar. 

Op een vision board kan je onder andere neerzetten wat je allemaal wilt bereiken in die specifieke maand of in het nieuwe jaar. Je kan van alles op een vision board zetten. Denk bijvoorbeeld aan voedingsdoelen, werkdoelen of je persoonlijke relaties. Zo kan het bijvoorbeeld een doel zijn om een bepaald dieet te volgen of wil je graag meer sociale contacten opbouwen met je collega’s op het werk. Dit zijn allemaal doelen die je op je vision board kan neerzetten. 

Een vision board maak je altijd met foto’s zodat je echt kan zien wat je doel is. Verzamel bijvoorbeeld al je oudere tijdschriften en ga daarin knippen of print foto’s uit die je online hebt gevonden, maar die wel bij je doelen passen. Bespreek daarna samen met je vriendinnen wat jullie doelen allemaal zijn en kijk ook of ze haalbaar zijn bijvoorbeeld. 

3. Bucketlist maken

Hebben jullie samen nog best wat plannen en ideeën die jullie samen willen doen? Dan kan het niet alleen handig zijn, maar ook erg leuk om een bucketlist te maken. Je kan dit onder andere opschrijven in een bullet journal, een notitieboekje of je haalt een boekje met allemaal ideeën voor een bucketlist. Hier staan vaak nog ideeën in waar je zelf niet zo snel aan denkt misschien.

Je kan van alles op je bucketlist zetten. Wil je bijvoorbeeld nog een keer heel graag naar een bepaald concert of willen jullie nog een grote reis maken? Dit kan je allemaal opschrijven in je bucketlist. Je kan zowel een bucketlist maken voor jezelf, maar je kan ook een lijstje maken waar je alles op zet wat jullie samen willen doen. 

4. Filmavond

Als jouw vriendinnengroep ervan houdt om heerlijk films te gaan kijken met z’n allen, dan is het een erg leuk idee om een filmavond te organiseren. Zorg ervoor dat jullie heerlijk kunnen zitten op de bank of lekker erop kunnen liggen. Je kan bijvoorbeeld allerlei soorten kussentjes neerleggen of pak de lekkere dekens erbij en ga er met z’n allen onder liggen. 

Het kan natuurlijk best lastig zijn om te kiezen welke film jullie gaan kijken. Het kan een leuk idee zijn om van iedereen de lievelingsfilm te kijken, of jullie kiezen allemaal een film en de film met de meeste stemmen gaan jullie kijken. 

Zorg natuurlijk ook voor lekkere snacks die je ondertussen kan eten. Zet bijvoorbeeld bakjes chips neer, chocolade of zorg voor wat bittergarnituur. Blokjes kaas en nootjes zijn ook erg lekkere snacks tijdens een filmavond. 

5. Spelletjesavond 

Als jullie geen gamehal in de buurt hebben of toch echt thuis willen blijven, kan het erg leuk zijn om samen spelletjesavond te doen. Het is natuurlijk wel zo leuk dat je verschillende spelletjes gaat spelen. Het kan bijvoorbeeld een leuk idee zijn dat iedereen zijn of haar lievelingsspel mee gaat nemen. Zo heb je namelijk ook nog wat variatie in de spelletjes die je gaat doen. 

Ook hier is het erg leuk en lekker om verschillende snacks op tafel te zetten. Dat kan ook hier chips zijn of wat borrelhapjes. Een paar leuke spelletjes die je kan doen tijdens zo’n avond zijn bijvoorbeeld bordspellen, verschillende kaartspellen of spelletjes waardoor je elkaar beter leert kennen. 

Wat kan je op een bucketlist zetten?

Je kan in principe alles op een bucketlist zetten. Vaak zie je terug dat mensen een bepaalde reis willen maken, bijvoorbeeld.

Kan je elk spel kiezen voor een spelletjesavond?

Tuurlijk, als jullie een spelletjesavond gaan doen kan je elk spel kiezen.

Wat is een leuk idee voor een filmavond?

Je kan bijvoorbeeld samen met je vriendinnen overleggen dat jullie allemaal een film kiezen, bijvoorbeeld je lievelingsfilm.

Share:

editor