Wil jij graag samen met je collega’s een leuke activiteit doen? Een teamuitje kan erg goed zijn voor het team. Vooral als het gaat op het gebied van sociale contacten en ook samenwerken. Je kan veel activiteiten doen samen met je collega’s. Wil jij weten welke echt leuk zijn om te doen? Lees dan snel verder!

1. Indoor gamehal

Een middagje naar een gamehal zal bijna iedereen wel leuk vinden om te doen. Je kan hier allerlei soorten spelletjes doen en je kan even helemaal uit je dak gaan. In een gamehal heb je natuurlijk allerlei soorten spelletjes die je kunt doen. Je hebt spelletjes voor één persoon, maar ook genoeg spelletjes waar meerdere mensen mee aan kunnen doen. 

Zoals al eerder is benoemd, heb je allerlei soorten spelletjes in een gamehal en is er eigenlijk voor iedereen wel een leuk spel om te doen. Je hebt spelletjes zoals tafelvoetbal, racespelletjes of verschillende dansspelletjes. Er is altijd genoeg keuze als je naar een gamehal gaat. Vaak kan je er ook nog leuke souvenirs halen of een ander soort aandenken. Dit is natuurlijk ook erg leuk om te doen. Vergeet ook zeker niet een leuke groepsfoto, want dit is helemaal een leuke herinnering! 

2. Rage room

Willen jullie allemaal even je frustratie kwijt en weet je niet zo goed hoe? Dan is een rage room een erg leuk en geschikt teamuitje om te doen. Als je naar een rage room gaat, raakt iedereen even helemaal los en kunnen ze alles kwijt. 

Het is de bedoeling in een rage room dat iedereen allemaal verschillende voorwerpen gaat slopen. Dit kan servies zijn of andere soorten meubilair. Je kan ook wat kantoorspullen tegenkomen in een rage room, denk bijvoorbeeld aan een printer of een oude computer die niet meer werkt. 

Je gaat deze voorwerpen slopen met sloopgereedschap, denk bijvoorbeeld aan een honkbalknuppel. Uiteraard moet alles wel veilig verlopen voor de persoon die gaat slopen. Je krijgt bij aankomst een veiligheidsbril, een overall en ook handschoenen. Dit zorgt er namelijk voor dat je zelf wel heel uit de kamer komt.

3. Lasergamen

Het is natuurlijk ook leuk om een soort competitie te doen tussen de collega’s. Dat kan je erg goed doen door samen te gaan lasergamen. Het is dan namelijk vaak zo dat iedereen voor zichzelf moet gaan. Je moet dus echt jezelf verdedigen en ervoor zorgen dat jij je collega’s ‘afschiet’. 

Wil je toch liever het samenwerken stimuleren met je collega’s? Dan kan je het ook doen in teams. Door het in teams te doen, moet je echt goed samenwerken met elkaar, maar je moet ook goed communiceren met elkaar. Zo moet je bijvoorbeeld communiceren met elkaar wie waarheen gaat. 

Als je gaat lasergamen met je collega’s, zal je een hele andere kant van ze zien en dit is ook een erg leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Het is ook erg leuk om dit te doen met nieuwere collega’s. Dan is het helemaal nog handig om elkaar te leren kennen. 

4. Escaperoom

Een teamuitje waar je echt goed moet samenwerken met elkaar en goed moet communiceren is een escaperoom doen met elkaar. Dit doe je altijd in teams en dus is het belangrijk dat je goed communiceert met elkaar, wat je ziet of waar je mee bezig bent.

Bij een escaperoom willen jullie er natuurlijk allemaal op tijd uit en wil je wellicht het andere team ook verslaan qua tijd. Daarom is het zo belangrijk om samen te werken tijdens een escaperoom. Ook hier kan jij je collega’s op een andere manier zien. Zo kan het zijn dat ze tijdens een escaperoom wat meer fanatiek zijn.

Je hebt allerlei soorten thema’s escaperooms. Je hebt bijvoorbeeld de wat engere kamers, maar ook minder enge kamers. Neem dus vooral even een kijkje naar alle mogelijkheden.

Is een escaperoom een goede activiteit om samen te gaan werken?

Zeker, bij een escaperoom moet je erg goed samenwerken met elkaar.

Leer jij je collega’s goed kennen tijdens een rage room?

Je leert elkaar niet per se goed kennen, maar je ziet wel een andere kant van elkaar. Dat is zowel erg leuk om te zien, als belangrijk.

Kan je voor een teamuitje naar een gamehal?

Zeker, het wordt zelfs vaak aangeraden om dit te doen. Je kan hier namelijk veel spelletjes samen doen en het is erg leuk om te doen.

Share:

editor