Als bedrijf wil je natuurlijk de beste medewerkers in dienst nemen. Voordat dit mogelijk is moeten deze mensen komen solliciteren. In dit proces is het belangrijk dat de beste sollicitanten aangetrokken worden om het team te versterken. Het werven van talent is alleen lastiger dan dat het klinkt, al helemaal wanneer je bedrijf op zoek is naar specifieke kandidaten met bepaalde vaardigheden en ervaring. Daarom maken bedrijven tegenwoordig gebruik van verschillende strategieën om de beste sollicitanten aan te trekken voor het bedrijf. In dit artikel zullen we vier van deze tips met je delen die je kunnen helpen bij het aantrekken van topkandidaten.

Zorg voor een sterke employer brand

Voordat een bedrijf nieuwe sollicitanten kan aantrekken is het belangrijk om een sterke employer brand te hebben. Dit betekent dat het bedrijf een unieke identiteit heeft. Het is belangrijk dat potentiële kandidaten weten waar je bedrijf voor staat en wat het te bieden heeft. In het sollicitatieproces moeten kandidaten kunnen zien wat de bedrijfscultuur is, de missie en visie van het bedrijf is en de voordelen van werken bij jouw organisatie. Het is belangrijk dat je bedrijf een sterke identiteit heeft om mensen een indruk te geven van hoe er te werk gaat in het bedrijf.

Een manier om je employer brand te versterken, is door actief te zijn op sociale media en je bedrijfscultuur te tonen. Je kunt laten zien wat jouw bedrijf uniek maakt en waarom het de moeite waard is om voor jou te komen werken. Daarnaast kun je gebruikmaken van Executive search om specifieke kandidaten te benaderen die passen bij jouw bedrijfscultuur en waarden.

Creëer aantrekkelijke vacatures

Het aantrekken van goede kandidaten begint bij het maken van aantrekkelijke en sterke vacatures. Zorg ervoor dat de vacaturetekst duidelijk en overzichtelijk is, en dat de vereisten en verantwoordelijkheden helder zijn omschreven. Gebruik ook relevante zoekwoorden zodat je vacature goed vindbaar is voor potentiële kandidaten.

Daarnaast is het belangrijk om de voordelen van werken bij jouw bedrijf te benadrukken in de vacaturetekst. Denk hierbij aan flexibele werktijden, opleidingsmogelijkheden, doorgroeimogelijkheden en andere extra’s die jouw bedrijf te bieden heeft. Het is belangrijk dat de kandidaten weten waarvoor ze solliciteren om ze zo te kunnen overtuigen. 

Maak gebruik van headhunting

Headhunting is tegenwoordig dé manier om topkandidaten te vinden die passen bij de functie en het bedrijf. Dit kan gemakkelijk via LinkedIn of via persoonlijke netwerken. Via deze manier ga je op zoek naar geschikte kandidaten door ze persoonlijk te benaderen. Hierdoor vergroot je de kans om echt goede kandidaten aan te trekken. Via headhunting kun je kandidaten vinden die misschien niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wel openstaan voor interessante carrièremogelijkheden. Deze manier kost alleen wel wat meer moeite, maar de kans dat je echt kandidaten vindt die bij het bedrijf passen is groter. Door ze op een goede manier aan te spreken en goed aanbod te doen kunnen zij de overweging maken om voor jouw bedrijf te kiezen. 

Biedt een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket aan

Naast het maken van aantrekkelijke vacatureteksten en het hebben van een sterk employer brand is het ook belangrijk om een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket aan te bieden. Kandidaten willen natuurlijk weten wat ze kunnen verwachten als ze ervoor kiezen om voor jouw bedrijf te komen werken. Het is belangrijk dat ze weten wat ongeveer het salaris is, de secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een bonusregeling, pensioenregeling en flexibele werktijden, en andere extra’s zoals teambuilding activiteiten en trainingen.

Door een goede arbeidsvoorwaardenpakket aan te bieden, laat je zien dat je waarde hecht aan je werknemers en hun welzijn. Dit kan potentiële kandidaten overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen boven andere werkgevers.

Share:

editor