Voor veel mensen is het hebben van een agenda erg handig, en zitten er vele voordelen aan. Dit geldt daarentegen niet voor iedereen, want sommige mensen zien het nut er niet in om een agenda te hebben. Ben jij nou benieuwd waarom mensen een agenda makkelijk vinden? Lees dan snel verder en ontdek waarom een agenda handig is! 

1. Beter onthouden

Vaak is het zo dat als jij je plannen echt opschrijft, dat je ze dan beter onthoudt. Dit is natuurlijk superhandig, want het is erg irritant om steeds je plannen te vergeten. Niet alleen is het opschrijven goed om je plannen te onthouden, maar ook nog eens voor je concentratievermogen. Als je langer gaat schrijven en ook vaker, dan wordt je concentratievermogen ook beter. Ook dit kan helpen bij het beter onthouden van je plannen. 

In een agenda kan je natuurlijk elke dag opschrijven, wat je plannen zijn die dag. Doe dit ook vooral, want dan maak je er goed gebruik van. Sommige agenda’s geven ook de mogelijkheid om specifieke tijden aan te geven. Zo hebben ze bijvoorbeeld voor elk lijntje een bepaald tijdstip aangekoppeld. Schrijf dan ook de afspraken bij de juiste tijden. Zo kan je het namelijk goed onthouden welke afspraak je wanneer je hebt, hoe laat en soms ook nog de locatie. 

2. Beter overzicht

Heb jij vaak drukke weken en ben je met van alles bezig? Dan is het erg fijn om een goed overzicht te hebben. Je kan een beter overzicht maken door bijvoorbeeld een planning te maken, maar een agenda kan hier heel erg mee helpen. Je kan per dag opschrijven wat je allemaal moet doen en hoe laat je dat moet doen. Zo kan je eigenlijk al in één oogopslag al zien wat je allemaal moet doen die dag.

Niet alleen is een agenda handig om te hebben, zodat jij je plannen goed kan overzien, maar ook andere taken. Veel agenda’s hebben tegenwoordig allemaal verschillende soorten tabbladen. Zo heb je bijvoorbeeld een tabblad voor notities, maar ook voor boodschappenlijstjes. Je kan hier alles goed opschrijven en meenemen naar de winkel bijvoorbeeld. Door dit te doen krijg je ook een beter overzicht over andere taken die je gaat doen. 

Door een goed overzicht te hebben over je taken krijg je ook wat meer rust in je hoofd. Dit is natuurlijk een erg groot voordeel aan het hebben van een agenda. 

3. Creativiteit 

In een eigen agenda kan je vaak ook nog een stukje creativiteit gaan uiten. Ben jij al een beetje creatief aangelegd van jezelf, dan kan dit erg leuk zijn om te doen met je eigen agenda. Je kan bijvoorbeeld alles erg mooi gaan schrijven met een mooi handschrift of een wat luxer handschrift. Dit kan je eigenlijk bij alles wel doen wat je erin schrijft, ook bij een vergadering van je werk.

Als jij een beetje goed kan tekenen, dan kan het ook erg leuk zijn om je eigen tekeningen erin te verwerken. Zet bijvoorbeeld een taartje neer bij verjaardag of wat winkeltasjes als je gaat winkelen. Ook dit is overal toe te passen, zelfs met een vergadering dan kan je bijvoorbeeld boeken tekenen of pennen. 

Vaak kan je in agenda’s ook leuke foto’s plakken. Bijvoorbeeld aan het begin of ergens aan het einde bij de notitiepagina’s. Dit is een erg leuke manier om je eigen agenda wat persoonlijker te maken. Op die manier weten de mensen van je werk ook van wie die agenda is. 

4. Minder schermtijd

Als jij een papieren agenda haalt en daar al je plannen in opschrijft, dan zorgt dat er ook voor dat je minder achter je telefoon gaat. Vaak plannen mensen hun plannen ook in op de telefoon. Als je graag minder schermtijd wilt hebben, dan wordt het ook aangeraden om een papieren agenda te halen. 

Mocht het nou een keer zo zijn dat je wilt afspreken met vriendinnen, maar je telefoon is leeg bijvoorbeeld, dan kan je altijd de papieren agenda nog pakken. Zorg er dan wel voor dat je die dan ook mee hebt. Anders is het nog steeds een beetje jammer en kan je niks afspreken.

Veelgestelde vragen:

Is een agenda leuk voor creatieve mensen?

Zeker, als jij wel creatief bent, dan is het erg leuk om een agenda te halen. Je kan bijvoorbeeld tekeningen maken of foto’s erin plakken.

Is een agenda een goed begin voor minder schermtijd hebben?

Jazeker, het kan een goede oplossing zijn, want op deze manier kan jij al je afspraken zien in een agenda. Je hoeft dan niet elke keer je telefoon te gebruiken.

Is een agenda handig om een goed overzicht te krijgen?

Ja, als jij een goed overzicht wilt hebben over al je plannen, dan is het zeker handig om een agenda te halen.

Share:

editor