Ga jij binnenkort op reis naar Engeland en moet jij nog best wel wat dingen regelen? Als jij op reis wilt naar Engeland, is het wel handig om vooraf alles goed te hebben geregeld. Er zijn ook verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Wil jij weten wat je moet regelen voor jouw reis naar Engeland? Lees dan snel verder en ontdek de beste tips! 

1. Paspoort

Doordat het Verenigd Koninkrijk geen deel meer is van de Europese Unie moet je een geldig paspoort hebben als je hier naartoe gaat op reis. Heb jij op dit moment dus nog een ID-kaart, maar wil je wel graag naar het Verenigd Koninkrijk? Dan kan je bij een gemeentehuis of online erg makkelijk een paspoort aanvragen.

Je hebt namelijk een paspoort nodig als je buiten de Europese Unie gaat, daarom kan je ook niet naar het Verenigd Koninkrijk zonder een geldig paspoort. Dit geldt voor iedereen zowel volwassen, als voor kinderen. Die moeten ook een geldig paspoort hebben als ze richting het Verenigd Koninkrijk willen. 

Als je een paspoort hebt kan je ook naar Schotland, Wales en Noord-Ierland bezoeken. Dit is namelijk allemaal deel van het Verenigd Koninkrijk. 

2. Reisstekker 

Als je van plan bent om te gaan reizen richting het Verenigd Koninkrijk, dan moet je ook een reisstekker meenemen. De Nederlandse stekkers passen hier namelijk niet op. Daarom is het altijd handig dat je een reisstekker meeneemt. 

Ben je nog op zoek naar welke stekker het beste is om te halen voor je reis naar het Verenigd Koninkrijk? Het wordt vaak aangeraden om te kiezen voor het type G-stekker. Dit is namelijk een erg eenvoudige stekker, je kan hier erg makkelijk je Nederlandse stekker omzetten naar een Engelse stekker.

Je hebt natuurlijk ook nog de universele stekker die je kan halen. Hier zitten allemaal verschillende soorten stekkers in, je hebt dan eigenlijk voor elk land wel een stopcontact.

Je kan natuurlijk ook nog online kijken voor de stekkers die je nodig hebt. Je kan er online genoeg bestellen en ze zijn erg gemakkelijk te vinden. Lees vooraf wel goed in welke landen je de stekker allemaal kan gebruiken, want het zal jammer zijn als je de verkeerde koopt. 

3. Geld

In het Verenigd Koninkrijk heb je natuurlijk ook nog een andere valuta waar je mee gaat betalen. In het Verenigd Koninkrijk moet je betalen met de Britse pond. Als je de Britse pond wilt gaan omrekenen naar de euro dan kom je ongeveer uit op het volgende, 1 Britse pond is ongeveer 1,17 in euro – op het moment van schrijven. 

Als jij graag je geld wilt omwisselen van euro naar pond, dan kan dit bij verschillende soorten bedrijven. Vaak kan je deze wel vinden op grote treinstations, maar ook vaak op de luchthaven. Je kan dus voordat je gaat vliegen richting het Verenigd Koninkrijk je geld omwisselen, en dit geldt ook als je met de trein gaat. 

Bij sommige banken kan je het ook doen, maar check dit wel even van tevoren. Het wordt aangeraden om wel naar een wisselkantoor te gaan, want hier kan je uiteraard je geld gaan omwisselen naar de Britse Pond. Je kunt natuurlijk ook gewoon betalen met jouw pinpas, maar zorg er wel voor dat deze is ingesteld dat je in het buitenland kunt betalen.

4. Reistijd

Je kan op verschillende manieren richting het Verenigd Koninkrijk reizen. Zo kan je bijvoorbeeld met het vliegtuig gaan, dan ben je ongeveer een uur tot anderhalf uur onderweg. 

Het is ook mogelijk om met de trein er naartoe te gaan, als je met de trein gaat, dan ben je ongeveer vier en een half uur onderweg. Dit gaat ook best wel snel en gaat eigenlijk zo voorbij. Wil je graag met de veerboot richting Engeland? Dan kan dat uiteraard ook, dan ben je ongeveer zeven uur onderweg. Dit duurt dus wel wat langer dan de andere reismogelijkheden. Als je dit niet erg vindt en je wordt niet zeeziek, dan is dit zeker een mogelijkheid. 

Veelgestelde vragen:

Kan je met de trein richting het Verenigd Koninkrijk?

Zeker, als je van plan bent om die kant op te gaan met de trein ben je ongeveer vier en een half uur onderweg. Ligt natuurlijk ook aan je bestemming.

Kan je een type G-stekker gebruiken in het Verenigd Koninkrijk?

Jazeker, als je naar het Verenigd Koninkrijk gaat, kan je een type G stekker gebruiken.

Moet je geld omwisselen als je naar het Verenigd Koninkrijk gaat?

Als je graag contant wilt betalen, dan moet je zeker geld omwisselen. Je moet dan namelijk van euro naar de Britse pond gaan.

Share:

editor