Ga jij binnenkort samen met je vrienden en vriendinnen een weekend weg? Dan is het natuurlijk belangrijk dat jullie het leuk en ook gezellig hebben. Er zijn vele verschillende activiteiten die je kan doen tijdens een weekend weg met de vriendengroep. Wil jij graag de beste tips weten? Lees dan snel verder en deel het ook zeker met je vrienden voor het volgende weekendje weg.

1. Pubquiz

Houd jouw vriendengroep wel van een leuk spelletje en is jullie algemene kennis goed? Dan kan het erg leuk zijn om een pubquiz voor te bereiden. Je kan dit eigenlijk elk moment wel spelen, zowel in de middag als in de avond. 

Tijdens een pubquiz heb je vaak meerdere rondes en die hebben ook allemaal verschillende onderwerpen. Zo heb je bijvoorbeeld een algemene kennisronde, inschattingsronde en een muziekronde.

Een pubquiz kan je in zowel teams doen als ieder voor zichzelf. Het maakt eigenlijk niet zo zeer uit hoe je het doet, want het wordt toch wel leuk en gezellig. Aan het einde van de pubquiz is het ook erg leuk om een prijs te geven aan het winnende team.

2. Wie is de mol?

Het superbekende programma ken je hoogstwaarschijnlijk wel. Je kan dit spel ook samen met je vriendengroep doen tijdens een weekendje weg. Het neemt wel best wat tijd op en je moet het ook goed voorbereiden. Hebben jullie niet veel tijd of wil je niet veel organiseren? Dan is dit geen goede activiteit voor je. 

Het is belangrijk dat je ook goed voorbereid hoe de mol wordt bepaald. Zo kan je bijvoorbeeld allemaal enveloppen uitdelen. In die enveloppen kan je dan neerzetten wat hun rol is. Bij één van je vrienden of vriendinnen zal dan staan ‘’Jij bent de mol’’. Vanaf dat moment moet die persoon ook helemaal opgaan in zijn of haar rol. 

Je kan allerlei soorten spellen ondertussen doen. Je kan die zelf bedenken of afkijken bij oude afleveringen van het programma. Ook kan je online allemaal soorten spellen vinden die mensen doen tijdens het spelen. 

Aan het einde kan je iedereen laten stemmen op wie zij denken dat de mol is. Het is ook erg leuk om bijvoorbeeld meerdere rondes te doen en dat mensen dan ook het ‘spel moeten verlaten’. Als iemand het goed heeft kan het erg leuk zijn om die ook een prijs te geven! 

3. Escaperoom

Wil je graag een activiteit doen waar je goed moet samenwerken? Dan kan het erg leuk zijn om met je vriendengroep een escaperoom te doen. Door het hele land heb je allemaal soorten escaperooms. Je hebt ook allemaal verschillende thema’s die terugkomen in de kamers. Kijk dus vooraf ook even goed naar deze thema’s. Het moet natuurlijk wel leuk blijven voor iedereen, dus als veel mensen niet van horror houden, kies dan niet voor een enge kamer. 

In een escaperoom moet je erg goed kunnen samenwerken met elkaar, maar ook goed communiceren. Deel eigenlijk zowel alles wat je ziet, leest of hoort. Zo kan je namelijk samen zo snel mogelijk uit de kamer proberen te komen. 

4. Fietstocht

Heb jij een sportieve vriendengroep? Dan is het erg leuk om met z’n allen een mooie fietstocht te doen. Je kan door het hele land wel mooie fietsroutes vinden die je samen kan gaan fietsen. Je kan vooraf ook bespreken waar iedereen langs wilt fietsen. Bespreek ook goed de route met elkaar. 

Je kan tegenwoordig allerlei soorten fietsen huren. Zo kan je bijvoorbeeld ook tandems gaan huren of elektrische fietsen. Het is ook mogelijk om met de scooter te gaan. Als je wat nostalgie wilt oproepen bij je vrienden, dan kan je ook een solex huren. Dit is een soort van bromfiets waar je op gaat rijden.

Veelgestelde vragen:

Is een fietstocht een leuke activiteit voor een sportieve vriendengroep?

Jazeker, als jullie allemaal best sportief zijn, kan je erg leuk fietsen met elkaar.

Heb je veel thema’s bij een escaperoom?

Zeker, kijk dan ook goed naar de verschillende mogelijkheden. Zorg er wel voor dat het leuk blijft voor iedereen.

Is een pubquiz een leuke activiteit tijdens het vriendenweekend?

Jazeker, het wordt vaak aangeraden om dit te doen tijdens een vriendenweekend. Dit komt mede doordat het erg gezellig is met elkaar dan.

Share:

editor