Sommige ondernemers investeren alleen in hun bedrijf als zij hier voldoende financiële middelen voor hebben. Dit lijkt misschien logisch, maar dat is het allerminst. Je hoeft namelijk niet altijd eigen vermogen te gebruiken om te investeren. Ondernemers kunnen namelijk ook voor zakelijk financieren kiezen. Als je nog niet eerder een bedrijfsfinanciering hebt aangevraagd, twijfel je mogelijk of dit de juiste keuze is. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst helpen wij jou namelijk om in te schatten of je er goed aan doet een zakelijke financiering aan te vragen.

Waar gebruik je een bedrijfsfinanciering voor?

Er zijn ondernemers die denken dat een bedrijfsfinanciering alleen bedoeld is om een langlopende investering te financieren. Zo wordt zo’n financiering bijvoorbeeld vaak gebruikt om te investeren in uitbreiding van een bedrijf. Je kunt een bedrijfsfinanciering aanvragen voor uitbreiding van het bedrijfspand. Ook voor online uitbreiding biedt zo’n financiering uitkomst. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het opzetten van een webshop. Omdat het van de grond af aan opbouwen van een webshop veel geld kost, is menig ondernemer niet in staat om dit met eigen geld te financieren. Je kunt een bedrijfsfinanciering ook gebruiken om een nieuwe machine of een nieuw voertuig te kopen.

Het is overigens niet zo dat een bedrijfsfinanciering alleen geschikt is voor de lange termijn. Heb je op korte termijn geld nodig voor jouw bedrijf? Dan biedt zo’n financiering eveneens uitkomst. Je kunt er bijvoorbeeld een tijdelijk tekort aan liquide middelen mee oplossen en/of de dagelijkse uitgaven van je bedrijf mee betalen. Wanneer je een bedrijfsfinanciering aanvraagt, hoef je nooit meer te wachten op openstaande facturen. Dankzij het geleende geld kun je namelijk direct inspringen als je kansen ziet. Dit komt de groei van jouw onderneming ongetwijfeld ten goede.

De mogelijkheden op een rijtje

Wie denkt dat er slechts één bedrijfsfinanciering is, heeft het mis. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende financieringsvormen. Wil je een langlopende investering in jouw bedrijf financieren? Dan heeft een zakelijke lening de voorkeur. Bij deze financieringsvorm stort een geldverstrekker het bedrag in één keer op jouw rekening. Hierdoor kun je het direct gebruiken. Als je werkkapitaal voor jouw bedrijf nodig hebt, biedt zakelijk krediet uitkomst. Een geldverstrekker stort het geld dan niet op jouw zakelijke rekening, maar zet het klaar op een speciale rekening. Het is vervolgens aan jou wanneer en hoeveel je opneemt.

Hoeveel kan ik lenen?

Voordat je een bedrijfsfinanciering aanvraagt, ben je ongetwijfeld benieuwd hoeveel geld je kunt lenen. Dit is op voorhand helaas niet te zeggen. Waarom niet? Omdat de hoogte van het bedrag afhankelijk is van verschillende factoren. Zo kijkt een geldverstrekker bijvoorbeeld naar de financiële situatie van jouw bedrijf. Ook de financieringsvorm die je kiest is van invloed op de hoogte van het bedrag dat je kunt lenen. Om jou een goede indruk te geven van de mogelijkheden, kun je tegenwoordig bij veel geldverstrekkers een bedrijfsfinanciering berekenen. Zodoende kun je voor jezelf bepalen of je jouw doelen kunt realiseren met een bedrijfsfinanciering.

Share:

administrator