Als je denkt aan steppen, zul je misschien denken aan je jeugd, waar je al steppend met je vrienden en vriendinnen door de straat gierde. Toch is steppen niet meer iets wat je alleen tijdens je jeugd deed, en dat wordt mogelijk gemaakt met de aankoop van een elektrische step. Op E-overheid.nl zal in het kort meer uitgelegd worden over de elektrische step.

Hoe zie je dat voor je

Eigenlijk zegt de naam het al, de elektrische step is een step dat elektrisch werkt. Aangezien het geen benzine motor betreft zul je de accu van de step op dienen te laden. De elektrische steppen die aangeboden worden op de website fastfuriousscooters.nl variëren van zeer licht gewichtige elektrische steppen, welke je makkelijk in de kofferbak van de auto kunt doen, tot een toch wat robuustere ombouw. Dit laatste zul je weer kunnen vergelijken met een bromfiets. Toch hebben de elektrische steppen allemaal gemeen dat het het uiterlijk heeft van de klassieke step, namelijk een laag plateau waar je op kunt staan.

Wel of geen rijbewijs

Voor sommige elektrische steppen heb je een rijbewijs nodig en voor sommigen niet. Sommigen worden namelijk gezien als een bijzonder bromfiets, hiervoor heb je geen rijbewijs nodig, maar zul je ook niet de openbare weg op mogen. Maar er zijn ook elektrische steppen waar je wel een rijbewijs voor nodig hebt, en hiermee mag je ook de openbare weg op. Of je dan wel of geen rijbewijs nodig hebt voor het type step dat je in gedachten hebt, zal op de website worden weer gegeven. Wel dien je bij alle typen elektrische steppen 16 jaar of ouder te zijn.

Je hebt meerdere keuzes

Het leuke aan een elektrische step is dat er verschillende soorten en maten zijn. Het verschil tussen een elektrische step en een reguliere step is dat je bij de elektrische step zelf de step beweging niet hoeft te maken. De motor wordt aangevoerd door het handvat, net als bij een elektrische scooter. Dit scheelt lichamelijke inspanning. Er zijn varianten die je zeer makkelijk kunt inklappen en die zeer licht van gewicht zijn. Voor dit soort is geen kenteken nodig en is dus zeer goedkoop en simpel aan te schaffen. Ook zijn er varianten die toch wat zwaarder op de hand zijn, die over zeer brede banden beschikken en wel een kenteken nodig hebben. Hiervoor dien je in het bezit te zijn van een rijbewijs en dien je het te verzekeren. Sommigen elektrische steppen bieden je de mogelijkheid iemand mee achter op te nemen. Over het algemeen kun je met de elektrische step een snelheid bereiken van 25 kilometer per uur. De snelheidsmeter is gevestigd op het stuur van de steppen. De elektrische step kan met een volle accu tussen de 35 en de 65 kilometer afleggen en heeft tussen de 3.5 uur en de 6 uur oplaadtijd nodig.

Kopen of leasen

Een elektrische step is leuk om te hebben omdat het een relatief makkelijk voertuig is dat je eventueel kunt meenemen in de achterbak van je auto. Je kunt bij aanschaf kiezen om het voertuig direct in zijn geheel te betalen, dan is het meteen van jou. Ook kun je de elektrische step leasen. Maandelijks betaal je een bedrag waardoor op de duur de elektrische step ook van jou wordt.

Share:

administrator