Werk je op kantoor dan is de kans groot dat je 70% van de dag zittend doorbrengt achter de computer. Hierdoor ben je fysiek niet actief, terwijl je lichaam juist gemaakt is om te bewegen. Door een slechte houding tijdens je werk kun je klachten krijgen als rug- en nekpijn, stramme spieren, hoofdpijn en verminderde prestaties tijdens het sporten.

Word je ervan bewust hoe belangrijk het is dat je een goede houding aanneemt. Beetje bij beetje je houding verbeteren met de onderstaande tips. Je zult merken dat het je gezondheid ten goede komt. Ook wanneer je een spel aan het spelen bij online casino 777 is een goede zithouding iets waar je niet omheen kunt.

Hoogte van je computerscherm

Overbelasting van je nek wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een verkeerde hoogte van je computerscherm. Als je vaak te laag moet kijken is dit probleem aan de orde. Een monitor moet 45-60 cm van je gezicht af staan, waarbij ⅓ van de bovenkant op ooghoogte staat. Bij een laptop kun je een standaard kopen om je scherm op de goede hoogte te krijgen.

Wanneer je geconcentreerd aan het werk bent, steek je vaak zonder dat je er erg in hebt je hoofd naar voren. Probeer deze slechte gewoonte te vermijden. Je nek wordt veel zwaarder belast als je hoofd naar voren steekt, hierdoor krijg je sneller nek en rugklachten.

Houd de onderarmen parallel aan de vloer

Je onderarmen op je bureau laten rusten parallel aan de vloer is de goede houding voor je armen.Plaats je muis en toetsenbord zo op je bureau dat je niet continu hoeft te rekken als je ze moet gebruiken. Dit kan voorkomen dat je pijn in je bovenrug krijgt, maar als je met een laptop werkt is het verstandig om een aparte muis en toetsenbord te gebruiken.

Door je knieën op één lijn te houden met je heupen zorg je ervoor dat je rug in een neutrale houding blijft. Probeer je gewicht gelijkmatig te verdelen over beide heupen. Vaak zit men naar een kant wat problemen kan veroorzaken aan je wervelkolom.

Doe je benen niet over elkaar

Raken je tenen alleen de grond of zit je vaak met je benen over elkaar achter de computer, belast je bepaalde spieren in je rug en je heupen te veel. Je lichaam wordt als het ware ook gedwongen om licht naar één kant te buigen, wat voor je bekken niet goed is. Probeer beide voeten plat op de grond te houden of gebruik eventueel een voetenbankje.

Rondingen van je wervelkolom worden behouden door je oren, heupen en schouders op één lijn te houden. Zit je in een afwijkende positie achter je computer, kan dit pijn en blessures veroorzaken.

Het gebruik van een rugsteun heeft voordelen

Tijdens het werken achter je computer moet je een kleine curve in je onderrug hebben. Zonder deze steun is de kans aanwezig dat je rug in tegenovergestelde richting neigt te gaan, waardoor je onderrug kwetsbaar wordt. Met een klein kussentje of een opgerolde handdoek kun je je onderrug ondersteunen.

Door regelmatig een korte pauze te nemen en wat rond te lopen op kantoor voorkomt dat je spieren lui en stram worden. Beweging brengt je bloedsomloop weer op gang en voorkomt tevens dat je spieren kunnen wennen aan de zithouding. Heb je bijvoorbeeld een lunchpauze dan is het goed voor je spieren om rek en strekoefeningen te doen. Blijf niet zitten maar ga lopen om je spieren los te maken en de doorbloeding te stimuleren. Je zult merken wanneer je deze tips toepast, dat je met een beter gevoel je werk doet en je gezondheid zo min mogelijk belast.

Share:

administrator