Als je van dieren houdt, dan moet je ook weten dat je voor sommige dieren belasting moet betalen. Dit geldt bijvoorbeeld voor honden. Wanneer dat je namelijk één of meer honden hebt, dan moet je ieder jaar hondenbelasting betalen. Maar let goed op, dit is namelijk niet altijd het geval! Een hondenbelasting moet je namelijk zien als een gemeentelijke belasting. Je betaalt dus een bedrag aan de gemeente en niet aan de Belastingdienst. Je moet goed voor je hond zorgen, denk aan vers water, voeding, een hondenmand, op tijd wandelen en niet teveel alleen laten. Het brengt kosten en zorgen met zich mee, maar je krijgt er erg veel voor terug.

Hondenbelasting betalen

Als je een hond hebt, dan moet je dit aangeven bij de gemeente waar je woont. Als je gaat verhuizen dan moet je je gemeente ook op tijd inlichten en dat doe je ook wanneer je hond is overleden. Anders kan het zijn dat je onterecht een aanslag krijgt voor hondenbelasting. Maar hoe zit het nu precies? Binnen sommige gemeenten geldt de regel van hondenbelasting betalen, dit bedrag wordt dan gebruikt om honden uitlaatstroken te onderhouden bijvoorbeeld. Maar niet in elke gemeente geldt deze regeling, het kan ook zijn dat je gratis honden mag houden en dus geen belastingen hoeft te betalen. Binnen iedere gemeente kunnen ze wel controleren of je honden in je bezit hebt, dat is meestal ieder jaar. Als je bij de gemeente niet aan hebt gegeven dat je een hond hebt, en ze merken op dat jij toch honden hebt, dan kun jij een boete krijgen. Op de website van je eigen gemeente kun je zien of je hondenbelasting moet betalen of niet. Het is een bedrag wat ieder jaar kan wijzigen.

En andere dieren dan?

Voor katten hoef je niets te betalen als het over belastingen gaat. Je moet er natuurlijk wel goed voor zorgen, je gaat een krabpaal kopen, en natuurlijk een goede kattenbak. Maar belastingen betaal je voor deze dieren niet. Als je dus honden en katten hebt, dan geef je bij de gemeente wel aan dat je honden hebt en dat je katten hebt hoef je nergens te vermelden. Je moet er wel voor zorgen dat je dieren gechipt zijn, maar let er ook goed op dat je de chip goed hebt geregistreerd. Als je bent verhuisd dan moet je een adreswijziging doorgeven.

Share:

administrator