Ben je niet tevreden met je huidige salaris? Dan wordt het tijd voor een loonsverhoging. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? In dit artikel lees je een aantal manieren om jouw salaris te verhogen.

Wissel van baan

Dit is een van de simpelste manieren om een hoger salaris te krijgen. Eigenlijk moet je ervoor zorgen dat je altijd een hoger salaris krijgt als je van baan wisselt. Waarom zou je anders wisselen van baan? Zorg wel dat je tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan solliciteert op functies met een hoger salaris. Zo voorkom je dat je voor niets op een sollicitatiegesprek komt. Bereid je ook goed voor op een sollicitatiegesprek. Zorg bijvoorbeeld dat je goed kunt onderbouwen waarom je een bepaald salaris waard bent.

Onderhandel over je salaris

Wil je in je huidige functie meer salaris? Zorg dan dat je van tevoren je eerst goed voorbereid. Plan ook het juiste moment in met je manager. Is je manager erg druk met andere zaken en/of gestrest? Wacht dan nog even tot een rustigere periode. Zorg bovendien voor goed verwachtingsmanagement, zodat je manager weet waar hij/zij aan toe is. Hoe bereid je je dan goed voor? Zorg dat je goede argumenten hebt waarom jij vindt dat je recht hebt op een hoger salaris. Ga ook na wat andere collega’s verdienen met eenzelfde soort functie. Zo weet je beter welk salaris je kunt vragen. Wees daarnaast niet te snel tevreden. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Solliciteer op een (interne) hogere functie

Ben je tevreden met het bedrijf waar je werkt? Dan is solliciteren op een interne hogere functie ook een goed idee. Bij een hogere functie hoort vaak automatisch een hoger salaris. Is dit niet mogelijk of wil je liever ergens anders aan de slag? Ga dan op zoek naar een hogere functie bij een andere organisatie. Ga goed na welk salaris bij deze functie hoort. Dit kan per bedrijf nogal verschillen.

Zorg voor extra inkomsten

Wil je je huidige baan behouden, maar is groei in salaris (momenteel) niet mogelijk? Dan kun je ook op andere manieren je salaris laten groeien, namelijk door extra inkomsten te verdienen. Er zijn verschillende manieren om extra inkomsten te genereren. Dit kan bijvoorbeeld via affiliatie marketing. Hiervoor heb je wel een goed bezochte website nodig. Houd ook rekening met de kosten voor wordpress hosting. Door een goedkope aanbieder te kiezen kun je hier wel op besparen. Dit kan bijvoorbeeld voordelig via webhosting van Cloud86. Andere manieren om extra geld te verdienen is bijvoorbeeld door betaald vrijwilligerswerk, het vertalen van teksten of het organiseren van evenementen.

Onderzoek wat bij jou past en start met je voorbereiding. Zo kun je binnenkort genieten van een hoger salaris.

Share:

administrator