Kamperen is hartstikke leuk! Het is natuurlijk wel wat minder comfortabel dan overnachten in een hotel, maar als je de juiste keuzes maakt kun je er best wat van maken. Met déze tips lukt het zelfs mensen die niet van kamperen houden om ervan te genieten!

Zelf eten en drinken meebrengen

Het is lekker Hollands: zelf eten en drinken meenemen naar de camping. Maar wat houdt je tegen? Het is heerlijk om je vertrouwde ingrediënten van thuis mee te brengen. Zo heb je altijd iets bij de hand, en ook nog eens iets dat je lekker vindt. Genoeg producten blijven lang goed, ook in de buitenlucht. Denk aan je favoriete koffie! Zorg dat je de verpakking goed afsluit, zodat er geen lucht of vocht bij kan komen. Nog een tip? Koffiebonen blijven met name lang goed en zijn dus ideaal om mee te brengen. Er zijn speciale kleine malers te vinden die van pas komen op de camping. Geniet bij je kop koffie van een plakje ontbijtkoek of een cracker: ook dat blijft goed. En je kunt nog denken aan onder andere koekjes, snoep, instant noodles, pakken soep, knakworstjes, chocoladepasta, pindakaas en thee. Stop het allemaal in je tas of voertuig!

Luxe tent

Je kunt gaan kamperen met een simpele tent. Maar een luxe tent zorgt toch al gauw voor een wereld van verschil. Op sommige campings is zo’n tent al aanwezig: je kunt er een huren. Het kost dan misschien wat meer, maar je hebt er ook absoluut baat bij. Zeker als je meerdere weken op de camping staat, is dat toch wel wenselijk. Ga in ieder geval voor een tent waarin je rechtop kunt staan. En soms is het een optie om vaste bedden in de tent te hebben, om goed te kunnen slapen.

Caravan of camper

Nog luxer dan een tent is natuurlijk een caravan of een camper. Voor wie vaak kampeert: is het geen optie om zelf een caravan of camper te nemen? Je kunt er tevens een huren voor een enkele vakantie. Als je van camping A naar camping B gaat, is dat al helemaal praktisch.

Voorzieningen op de camping

Let altijd op de voorzieningen die aanwezig zijn op de camping. Er zijn hele basic campings, waar je alles zelf moet regelen. Daar tegenover staan familiecampings, met goede toiletgebouwen, entertainment en eetgelegenheden. En dan heb je nog de mogelijkheid om daar tussenin te zitten, om tot een middenweg te komen.

Juiste spullen mee

Breng zelf ook de juiste spullen mee. Zo wil je in ieder geval kunnen zitten, dus een stoeltje is welkom. Slaap goed op een kwalitatief matje of luchtbed. Ben je gevoelig voor geluid? Neem dan oordoppen mee voor ’s nachts. Breng voldoende warme kleding mee, ook bij voorspelling van goed weer. En vergeet makkelijke slippers niet, die je in no time aantrekt als je ’s nachts naar het toilet moet.

Mindset

Tot slot: het gaat toch ook een beetje om de mindset. Omarm dat je back to basics gaat op de camping. Daar gáát het nu namelijk juist om. Maak er het beste van en zie er de lol van in. Doe het lekker rustig aan en kom echt tot rust. Daar is de camping namelijk een perfecte plek voor!

Share:

administrator