Om uw bedrijf draaiende te houden, moet u betalingen innen voor de producten of diensten die u levert. Helaas zijn niet alle klanten betrouwbaar. Als u een ondernemer bent, heeft u waarschijnlijk weinig tijd. U hebt misschien niet de tijd om vaak te bellen of brieven te schrijven in een poging om achterstallige schulden te innen. Hoe ouder de schuld wordt, hoe moeilijker deze te innen is. Als uw verzoeken om betaling geen resultaat hebben opgeleverd, kan het inschakelen van een incassobureau zeer voordelig zijn voor uw bedrijf.

Veel ondernemers hebben een beeld in hun hoofd over incassobureaus – en met een goede reden. In het verleden kon iedereen een incassobureau opzetten zonder geregistreerd of gereguleerd te zijn. Tegenwoordig zijn er regels en voorschriften voor incassobureaus. Het inhuren van een incassobureau is een van de gemakkelijkste manieren voor u om de focus weer op uw bedrijf te leggen, terwijl iemand anders het incassoproces afhandelt. Hier zijn vijf voordelen van het inhuren van een incassobureau:

Juridische bescherming

Vandaag de dag is er een groot aantal wetten die de incasso-industrie beheersen, en goed geïnformeerde klanten zullen niet aarzelen om naar de rechter te stappen als hun rechten worden geschonden. Incassobureaus weten dit, en daarom zijn ze goed vertrouwd met deze wetten. Incassobureaus zijn op de hoogte van zowel de federale incasso wetten als de wetten die gelden voor de staat waarin het bureau een licentie heeft. Door een incassobureau namens u onbetaalde schulden te laten innen, elimineert u de juridische risico’s die gepaard gaan met het zelf proberen te innen van schulden.

Succesvolle schuldinning

Incassobureaus hebben ervaring met het innen van onbetaalde schulden, en daardoor verhoogt het inhuren van een incassobureau uw kansen op het innen van achterstallige schulden. Uw primaire focus is het runnen van uw bedrijf, maar de primaire focus van een incassobureau is het innen van schulden. Een getrainde professional kent de beste technieken om debiteuren wettelijk tot betaling te dwingen, en incassobureaus vormen een veel grotere bedreiging voor debiteuren dan u doet. Een incassorekening heeft een negatieve invloed op de kredietscore van een debiteur gedurende maximaal zeven jaar, en debiteuren treffen vaak regelingen om hun schulden terug te betalen om schade aan hun krediet te voorkomen.

Flexibiliteit

Incassobureaus weten dat elke ondernemer unieke behoeften heeft, en ze bieden een verscheidenheid aan programma’s die passen bij verschillende bedrijfsmodellen. De kans is groot dat een incassobureau een programma heeft dat bij uw bedrijfsmodel past. Een ondernemingsrecht advocaat is nog handiger om in te schakelen, doordat dit type incassobureau meer ervaring heeft met ondernemingsrecht. Sommige incassobureaus vervolgen debiteuren voor een vast bedrag, terwijl andere een commissie ontvangen over het bedrag dat zij met succes incasseren. Wanneer u een incassobureau ontmoet, vraag dan naar de verschillende programma’s die zij aanbieden. Dit zal u helpen het juiste bureau voor uw behoeften te vinden.

Documentatie

Wanneer incassobureaus met debiteuren communiceren, leggen zij dit vast. Mocht u in de toekomst besluiten een debiteur aan te klagen, dan heeft het incassobureau een grondige documentatie van elke keer dat het geprobeerd heeft contact op te nemen met de debiteur. Deze documentatie toont aan de rechtbank dat u veel moeite heeft gedaan om de schuld te innen. Bovendien, als u de oninbare schuld claimt als een belastingaftrek, moet u deze documentatie hebben voor uw fiscale dossiers. In het geval van een controle, zal de IRS willen zien dat u alle mogelijkheden heeft uitgeput voordat u de schuld afschrijft en deze als aftrekpost opvoert.

Mensen betalen sneller

Wanneer u een incassobureau inhuurt, betalen mensen u sneller en vaker. Sommige incassobureaus bieden diensten aan die het betalingsproces versnellen, zodat u uw geld sneller krijgt. Deze diensten werken met uw bestaande factureringsproces. Wanneer u een incassobureau inschakelt, hoeft u geen tijd te besteden aan het opsporen van uw klanten. Dat bespaart u tijd, geld en energie, zodat u zich kunt concentreren op wat echt belangrijk is: uw bedrijf.

Share:

administrator