Voertuigvolgsystemen behoren tot één van de meest innovatieve en fijne uitvindingen die we sinds de digitalisering van onze samenleving hebben mogen verwelkomen. Hoe fijn is het dat deze mogelijkheid er is? Ondernemers kunnen hier ongelooflijk veel tijd en geld mee besparen. En dat is hard nodig, zeker in de huidige tijd van inflatie.

Toch is nog lang niet iedereen bekend met de voordelen van een voertuigvolgsysteem. Want wat doet dit precies? Voor wie is dit systeem precies geschikt? En wat levert het je op? In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

Wat is een voertuigvolgsysteem?

Met een voertuigvolgsysteem van Webfleet Solutions kan de locatie van voertuigen worden gemonitord. De software staat in verbinding met de GPS van de voertuigen waardoor hun locatie kan worden afgebeeld. Dit kan voor heel veel verschillende bedrijven uitkomst bieden. Bijvoorbeeld wanneer je aan de klant wil laten weten wanneer zij een pakketje mogen verwachten of wanneer de monteur voor de deur staat. Met behulp van het voertuigvolgsysteem is heel gemakkelijk te achterhalen waar de chauffeur nu is.

Deze software komt niet alleen van pas voor de consument, maar ook voor de ondernemer. Zij kunnen fraude eerder opsporen en tevens efficiëntere routes samenstellen omdat ze direct op de hoogte van ieders locatie zijn. Dit biedt talloze voordelen.

Nooit meer zelf de rittenregistratie bijhouden

Werk je als zelfstandige? En heb je een auto op naam van het bedrijf staan? Dan weet je ook dat hier heel wat regels aan verbonden zitten. Zo ben je verplicht om een rittenregistratie bij te houden. Hoeveel kilometers rij je zakelijk en hoeveel rij je privé? Je mag slechts 500 kilometer ‘gratis’ privé rijden. Rij je meer? Dan moet je bijtelling betalen. De Belastingdienst kan en mag op elk moment vragen om de kilometers te verantwoorden.

Dit betekent dat je de administratie heel goed bij moet houden. Dat kost flink wat tijd en energie. Een voertuigvolgsysteem kan in dit geval de uitkomst bieden. Zo worden de ritten automatisch bijgehouden. Hiermee krijg je inzicht in de kilometers, het brandstofverbruik en de gereden routes. Nog een groot voordeel is dat het systeem geen fouten kan maken. Zo weet je zeker dat de informatie richting de Belastingdienst ook echt accuraat is.

Weet waar winst te behalen valt

De prijzen aan de pomp zijn gelukkig weer wat lager, maar we betalen ons nog altijd scheel aan brandstof. Zeker als jouw bedrijf over een relatief groot wagenpark beschikt. Om die kosten te drukken is het belangrijk dat er zo zuinig mogelijk gereden wordt. Maar dan moet je natuurlijk wel weten waar er winst te behalen valt. Vaak is dit een kwestie van rijgedrag. Met behulp van een voertuigvolgsysteem krijg je inzicht in alle gedragingen op de weg. Bovendien zie je ook welke chauffeurs sneller moeten tanken en onder de streep meer brandstof verbruiken. Zo weet je bij wie en waarom er meer winst te behalen valt. 

Share:

administrator