Wil jij graag meer yoga beoefenen? Yoga kan zowel goed zijn voor je mentale gezondheid als je fysieke gezondheid. Daarnaast zijn er nog veel andere redenen dat yoga goed voor je is. Wil jij graag deze redenen weten? Lees dan snel verder! 

1. Flexibel lichaam 

Door meer yoga te doen zal je merken dat je lichaam ook steeds meer flexibel wordt. Voor vele mensen is dit ook het grootste voordeel aan het beoefenen van yoga. Ben je bijvoorbeeld wat stijfjes? Dan wordt vaak aanbevolen om te beginnen met yoga doen. 

Als je het beoefenen van yoga langer volhoudt, word je ook steeds meer flexibeler. Je moet niet gaan verwachten dat je na één keer yoga doen dat je dan al gelijk een stuk flexibeler bent. 

Doordat je lichaam meer flexibel wordt, zal je merken dat je uiteraard makkelijker kan bewegen en ook dat je steeds vitaler wordt. Een ander groot voordeel aan flexibeler worden is dat je daardoor minder kans hebt om een blessure op te lopen. Dit is natuurlijk ook een erg groot voordeel.

2. Beter slapen

Het hebben van een goede nachtrust is voor iedereen erg belangrijk en het is ook zeker nodig. Je zal merken hoe vaker jij yoga gaat doen en ook als je dat volhoudt, dat je dan ook betere nachtrust hebt en dus beter kan gaan slapen. 

Heb jij wel eens moeite gehad met in slaap vallen, heel onrustig slapen en veel draaien of ben je juist elke ochtend erg vroeg wakker? Dit is niet al te fijn voor je slaapritme en ook niet voor je nachtrust. Wil jij dit dus heel graag verbeteren en beter kunnen slapen in de nachten? Dan is het erg handig om yoga te beoefenen.

Door yoga te beoefenen gaat je lichaam en je hoofd ook beter om met allerlei prikkels en kan je even helemaal tot rust komen. Doordat je ook rustiger bent in je hoofd ga je ook beter slapen. 

3. Minder stress

Een ander groot voordeel aan het beoefenen van yoga is dat je daardoor beter om kan gaan met stress. Dit komt doordat je met allerlei belangrijke aspecten bezig bent, zoals beweging, ademhaling en ook mindfulness door deze dingen te beoefenen kan je lichaam beter met stress omgaan. 

Door goed op je ademhaling te letten heb jij alleen maar aandacht voor je lichaam en kan jij je een stuk beter gaan voelen, zowel mentaal als fysiek. Ook kan yoga erg helpen tegen het voorkomen van burn-out klachten, dit komt mede doordat je beter op je lichaam gaat letten. 

4. Betere concentratie 

Yoga zorgt er niet alleen voor dat je minder stress ervaart en ook dat je minder snel een burn-out krijgt, maar het is ook nog eens goed om je concentratie te verbeteren. Dit komt ook onder andere, omdat jij steeds meer gaat letten op je ademhaling. Door dit te doen kan er ook meer rust in je hoofd komen waardoor jij je ook steeds vaker beter kan concentreren. 

Door yoga te gaan beoefenen in de ochtend heb je vaak de rest van de dag kans op meer concentratie. Dit wordt dus ook vaak aangeraden om te doen, zodat jij een betere concentratie hebt.

5. Immuunsysteem 

Yoga is dus zoals al eerder is benoemd goed voor je mentale gezondheid, maar is ook goed voor je fysieke gezondheid. Door yoga te doen gaat ook je immuunsysteem omhoog en hierdoor zal je merken dat je ook minder snel ziek thuis blijft. 

Als je yoga doet dan zet je lichaam ook allerlei soorten processen in gang. Dit is onder andere de afvoer van je afvalstoffen.

Kan je flexibel worden van yoga?

Zeker, door steeds meer yoga te doen kan je lichaam ook meer flexibel worden.

Doe je ook ademhalingsoefeningen tijdens yoga?

Je kan zeker ademhalingsoefeningen doen terwijl je yoga beoefent.

Is yoga goed voor je immuunsysteem?

Ja, als je vaker yoga gaat beoefenen wordt ook je immuunsysteem beter.

Share:

editor