Wil jij graag binnenkort op vakantie? Het is natuurlijk ook mogelijk om op vakantie te gaan in eigen land. Er zijn vele leuke bestemmingen waar je heen kan gaan. Ben jij benieuwd naar welke plekken je zeker moet gaan? Lees dan snel verder en wie weet heb jij je volgende vakantie uitgestippeld!

1. Zeeland 

Wil jij toch heel graag een strandvakantie? Dan is Zeeland een erg goede en leuke bestemming. Er wordt vaak gezegd dat als mensen naar het strand gaan, dat ze helemaal kunnen ontspannen. Dit is ook de reden dat mensen vaak op vakantie gaan naar Zeeland. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit waar in Zeeland je op vakantie gaat, want er is bijna overal wel een strand in de buurt.

Als je graag toch nog wat anders wilt doen als je op vakantie bent in plaats van naar het strand elke dag, dan kan je natuurlijk ook nog naar allerlei dorpjes gaan. Denk bijvoorbeeld aan Renesse of naar Middelburg, dit zijn erg leuke plekken om naar toe te gaan. Ook kan je prachtig gaan fietsen door Zeeland, zo kom je vaak ook nog langs verschillende plaatsen. 

Je kan hier ook nog eens heerlijk gaan zonnebaden, want Zeeland heeft vaak de meeste zonuren. Dus als je even heerlijk wilt gaan ontspannen in de zon, is Zeeland de ideale plek. 

2. Friesland

Mocht het zo zijn dat je uit de buurt komt van Zeeland en toch even weg wilt gaan van huis, dan kan een vakantie naar Friesland erg leuk zijn. Dit kan uiteraard ook erg leuk zijn als je uit de buurt komt. Houd je er wel van om een heerlijk te gaan varen op een bootje? Dan kan je dit natuurlijk doen op een van de meren in Friesland. Je hoeft natuurlijk niet met een bootje te gaan varen, maar je kan ook gaan zwemmen of gaan suppen.

Vind jij het heerlijk om te gaan wandelen door de rustgevende natuur? Dan kan je in Friesland kiezen tussen vier verschillende Nationale Parken. Je kan hier prachtig gaan wandelen en als je niet wilt gaan wandelen dan kan je hier ook prachtig een stuk gaan fietsen, want er zijn hier meerdere fietsroutes. Geniet dus vooral van de prachtige weilanden en de meren. 

3. Limburg

Vaak wordt er gezegd als je naar Limburg gaat op vakantie, dat je even het gevoel krijgt alsof je in het buitenland op vakantie bent. Dit komt mede doordat er in Limburg een erg ander landschap is als in de rest van Nederland. Dit is voor veel mensen ook al genoeg reden om naar Limburg op vakantie te gaan. 

Als je van een drankje houdt, kan je in Limburg verschillende wijnproeverijen doen. Limburg staat ook voor een reden bekend als de wijnprovincie van Nederland. Vooral in het zuiden van Limburg kan je veel wijnproeverijen vinden. Als je hier toch bent kan je hier ook verschillende rondleidingen volgen en zo kom je ook nog eens wat te weten over de wijngaarden. 

Als je toch nog soort van in andere landen wilt komen, behalve Nederland, dan kan je altijd nog naar het drielandenpunt in Vaals. Hier komen namelijk de grenzen van Nederland, België en Duitsland samen. Als je ook nog eens omhooggaat in de toren, dan heb je een prachtig uitzicht. De toren van het drielandenpunt is maar liefst meer dan driehonderd meter hoog.

4. De Veluwe 

Als je dus graag op vakantie wilt gaan naar een plek vol met prachtige landschappen, dan wordt vaak de Veluwe aanbevolen als een goede vakantiebestemming. De Veluwe ligt in de provincie Gelderland en is zeker het bezoeken waard. Het natuurgebied van de Veluwe bestaat vooral uit dennen en verschillende loofbossen. 

Wil je graag meer gaan fietsen als je op vakantie bent, dan is de Veluwe ook zeker aan te raden, want je kan hier prachtig fietsen. 

Kan je mooi fietsen bij de Veluwe?

Zeker, het wordt vaak aangeraden om te gaan fietsen bij de Veluwe.

Kan je in Limburg een wijnproeverij doen?

Ja, als je wel van een wijntje houdt, dan kan je zeker in Limburg een wijnproeverij gaan doen.

Heeft Zeeland ook leuke dorpjes om heen te gaan?

Ja, in Zeeland zijn er verschillende dorpjes die zeker het bezoeken waard zijn.

Share:

editor