Nadat je in het verleden als een eenmanszaak begonnen bent, is het inmiddels tijd om de volgende stap te zetten met je bedrijf. Je overweegt de eenmanszaak om te zetten naar een besloten vennootschap (BV) of wellicht een vennootschap onder firma (VOF). Welke stappen moet je hierbij doorlopen? Waar vind je hulp bij de inrichting en structuur van een bedrijf? Hoe kun je straks je eerste personeel aannemen? Het zijn typische voorbeelden van vragen die veel ondernemers in zo’n positie hebben. Dit artikel vertelt je er meer over.

Bovenal is het bij de wijziging van een ondernemingsvorm en het opzetten van een nieuwe BV of VOF van groot belang om advies in te winnen. Voor advies over de structuur van een organisatie kun je onder meer terecht bij een ondernemingsrecht advocaat.

Zorg voor zekerheid bij de inrichting van een bedrijf

De overgang naar een BV of bijvoorbeeld VOF heeft vaak heel wat voeten in de aarde. In het bijzonder voor iemand die hier niet eerder mee te maken heeft gehad. Datzelfde geldt voor het opstellen van de algemene voorwaarden van je bedrijf, vraagstukken rond het intellectueel eigendom van productontwerpen, een geschil met aandeelhouders, enzovoorts. Het zijn voorbeelden van casussen die je voor wilt leggen aan een specialist. Een ondernemingsrecht advocaat heeft de kennis en achtergrond om je van juridisch advies te kunnen voorzien in deze situaties.

Advies over het opstellen van arbeidscontracten

Niet alleen advies over het opstellen van de algemene voorwaarden van je bedrijf is wenselijk. Datzelfde advies wil je ook bij het uitwerken van de eerste arbeidscontracten. Een advocaat in arbeidsrecht kan je ondersteunen bij het uitwerken van deze overeenkomsten. Welke elementen mogen niet in de arbeidsovereenkomst ontbreken? Hoe ga je om met de mogelijkheid om een concurrentiebeding in het contract op te nemen? Mag je een toekomstig medewerker meermaals een contract voor bepaalde tijd aanbieden, voordat deze een contract voor onbepaalde tijd krijgt? Het zijn voorbeelden van vragen waarop een arbeidsrecht advocaat je het antwoord kan geven.

Hulp bij conflicten met medewerkers in de organisatie

Een advocaat in arbeidsrecht biedt niet alleen op voorhand advies aan. Ook bij bijvoorbeeld een geschil met medewerkers kan de hulp van een advocaat wenselijk zijn. Het helpt je een goed beeld te krijgen van je juridische positie en de vervolgstappen die je in de ontstane situatie kunt zetten om het geschil te beëindigen.

Share:

administrator