Griekenland is een toffe plek als het gaat om vakantie of een ontdekkingsreis. Het ligt lekker in het zuiden, temperaturen zijn soms om van te dromen en je kunt proeven van een unieke cultuur. Griekenland is ook best wel groot, dus dan is het logisch als je niet weet waar de beste plekjes zijn. Hier zijn er een aantal om te bezoeken. 

Athene

De hoofdstad mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Athene is het plaatsje dat Griekenland vertegenwoordigt, met zijn vele tempels en een mooie omgeving. Athene kent vele kanten, zo heb je bijvoorbeeld het mooie Omónia. Dit is een van de centrale punten van Athene, hier bevinden zich de drukke straatjes en komen de meeste bus- en metrolijnen samen. Niet alleen dat komt samen, ook vele cultuur delen komen hierbij kijken. Athene is een hoogtepunt van Griekenland.

Rhodos stad

Dit prachtige stadje Rhodos stad ligt op het afgelegen Griekse eiland Rhodos en is een lust voor het oog. Het kleine stadje heeft veel weg van een middeleeuws thema en bezit een rijke geschiedenis. Zo heb je bijvoorbeeld de Straat van de Ridders van Rhodos, die zich bevindt tussen een prachtige haven en het paleis van de Grootmeesters. Het is een imposant stukje architectuur dat je niet wilt missen, zo mooi! Dat geldt ook voor het paleis van de Grootmeesters. Het is een heuse tentoonstelling geworden van de middeleeuwse tijd. 

Agia Galini, Kreta 

Je kent dit dorpje vast wel door de unieke architectuur die de huisjes uitstralen. In Agia Galini in het zuiden van het eiland Kreta zijn namelijk puur wit! Dat niet alleen, de huisjes zijn gebouwd tegen de ligging van een berg, omringd door kristalhelder blauw water. Het lijkt net uit een schilderij te komen, zo mooi!

In het dorp bevinden zich ook de grootste standbeelden van de beroemde Icarus en Daedalus, vlakbij het leuke haventje. Verder is de sfeer om van te genieten. De bevolking is gezellig en gastvrij en er zijn goedkope accommodaties waar je lekker kunt verblijven. Wat ideaal is, is dat plaatsen zoals Matala en Preveli vanaf dit dorp makkelijk te bereiken zijn.

Corfu stad

Wil je een lekker bruisend stadsleven opzoeken? Athene is niet de enige stad waar je dit kan ervaren. Ook Corfu stad op het Griekse eiland Corfu is een geweldige aanrader! Deze stad wordt ook wel eens Kerkyra genoemd, een van de mooiste steden van heel Griekenland. De stad heeft een interessante geschiedenis als het gaat om de bevolking. Vroeger woonden hier namelijk verschillende soorten bevolking, we hebben het dan over Engelsen, Venetianen en Fransen. Engelsen hebben bijvoorbeeld het paleis St. Michael achtergelaten, de Venetianen lieten een fort na en de Fransen hebben prachtige bomen aangelegd in het park Esplanade. De terrassen van dit park hebben veel weg van de Rue de Rivoli in Parijs. 

Veelgestelde vragen:

Kan ik in Griekenland mijn kleding wassen?

Jazeker, dit kan! In de meeste hotels kan de bediening je kleding voor je wassen. Houd er wel rekening mee dat je deze kleding minimaal een dag niet meer ziet. Als je daar geen zin in hebt, hebben de meeste dorpjes een wasserette. Daar kun je zelf een handwas draaien. 

Is het drinkwater veilig in Griekenland?

Jazeker, dit kan! In de meeste hotels kan de bediening je kleding voor je wassen. Houd er wel rekening mee dat je deze kleding minimaal een dag niet meer ziet. Als je daar geen zin in hebt, hebben de meeste dorpjes een wasserette. Daar kun je zelf een handwas draaien. 

Wanneer kun je Griekenland het beste bezoeken?

Griekenland kan enorm warm worden in de zomer, soms wel temperaturen boven de veertig graden! Als je hier geen fan van bent, dan wordt het aangeraden om dit land buiten het hoogseizoen te bezoeken. Rond de herfstvakantie zit je meestal wel goed!

Share:

editor