Ga je binnenkort op vakantie? Er zijn natuurlijke vele activiteiten die je kan doen op vakantie. Je kan bijvoorbeeld spelletjes doen of naar een museum gaan. Wil je graag wat meer inspiratie voor je volgende vakantie? Lees dan snel verder! 

1. Zwemmen

Op een zomerdag is het heerlijk om even een frisse duik te nemen. Het is erg verfrissend en het is ook nog eens erg leuk om te doen. Je kan natuurlijk naar een binnenbad gaan, maar ook naar een buitenbad gaan is erg leuk. Dit is helemaal leuk als de zon lekker schijnt.

Je hoeft natuurlijk niet verplicht naar een zwembad toe, je kan ook gaan zwemmen in een meer natuurlijk. Houd er wel rekening mee dat deze vaak wat ‘viezer’ zijn dan een zwembad die vaak wordt schoongemaakt.

Je kan natuurlijk ‘simpel’ gaan baantjes trekken in een zwembad, maar je kan ook allerlei spelletjes doen. Zo kan je bijvoorbeeld opduikringen meenemen en daarmee oefen je ook nog eens je vaardigheden in het duiken. Je kan natuurlijk ook een opblaasbal meenemen en daarmee overgooien of mee volleyballen. 

2. Kajakken

Nog een leuke activiteit voor op het water is om te gaan kajakken. Bij kajakken zit je in een spits bootje en heb je een dubbelzijdige peddel. Dat is al een verschil met kanoën, want bij kanoën heb je een enkelzijdige peddel en moet je dus elke keer afwisselen met aan welke kant je peddelt. 

Er zijn verschillende plekken waar je kan gaan kajakken. Je kan bijvoorbeeld gaan kajakken over rustig water waar niet veel beweging in zit. Wil je graag wat meer avontuur tijdens het kajakken? Dan kan je ook op water gaan kajakken waar het water minder rustig is en je een stuk beter moet opletten. 

3. Museum bezoeken

Als je op vakantie bent in bijvoorbeeld een ander land of in een andere stad, dan zijn er ook vaak museums waar je normaal niet komt. Zo kan je bijvoorbeeld naar een museum gaan wat is gespecialiseerd in kunst, geschiedenis of auto’s. Je hebt allerlei soorten museums en vaak wordt er gezegd dat er voor iedereen wel een museum is. 

Als je met kinderen op vakantie bent en je wilt graag naar museum dan zijn er ook genoeg museums die zo zijn gemaakt dat ook kinderen het leuk vinden om naartoe te gaan. Vaak zijn interactieve museums erg leuk voor kinderen, want daar kunnen ze echt wat gaan doen in plaats van alleen maar voor zich uitkijken of luisteren.

Een paar leuke museums in Nederland zijn bijvoorbeeld Beeld & Geluid in Hilversum, NEMO in Amsterdam of het Nijntje-museum in Utrecht. 

4. De spa

Wil je even heerlijk tot rust komen? Dan kan je bijvoorbeeld de spa bezoeken. Er zijn hier verschillende activiteiten die je kan doen. Zo kan je bijvoorbeeld ook hier een frisse duik nemen in het zwembad. Zijn je nagels wel toe aan nieuwe look? Dan kan je ook zeker een manicure nemen. Bij een manicure zorgen ze er voor dat je nagels er weer helemaal top uitzien. Ze gaan je nagels even vijlen, de nagelriemen verzorgen en uiteindelijk gaan ze ook de nagels lakken.

Een massage nemen bij een spa is natuurlijk ook mogelijk. Er zijn allerlei soorten massages die je kan nemen. Zo heb je bijvoorbeeld een Zweedse massage, dit is de meest voorkomende soort massage. Bij een Zweedse massage worden zachte handbewegingen toegepast. Daarnaast kan je ook vaak een massage nemen met hete stenen, dit wordt ook wel een hot stone massage genoemd. Deze stenen worden gebruikt om over je rug te wrijven, dit zorgt namelijk voor echte ontspanning.

Heb je een dubbelzijdige peddel bij kajakken?

Ja, bij kajakken wordt een dubbelzijdige peddel gebruikt. Bij kanoën is dit een enkelzijdige.

Kan je een manicure nemen bij een spa?

Zeker, bij de meeste spa’s is het ook mogelijk om een manicure te krijgen. 

Hoe kan je zwemmen leuker maken?

Een leuke toevoeging aan zwemmen kan het meenemen van speelgoed zijn. Denk bijvoorbeeld aan duikringen die je in het water gooit, daarna moet je ze weer opduiken.

Share:

editor