Ben je van om binnenkort een fietsvakantie te doen? Een fietsvakantie kan erg leuk zijn en op die manier kom je veel buiten. Er zijn vele plekken waar je naartoe kan gaan. Vaak is het ook zo dat je op plekken komt waar je normaal niet komt. Welke plekken zijn nou het mooiste voor een fietsvakantie? Lees dan snel verder! 

1. Het Gardameer, Italië

Als je graag wilt fietsen in de heerlijke zon, dan wordt het zeker aangeraden om te fietsen rond het Gardameer in Italië. Er zijn verschillende mogelijkheden om te fietsen bij het Gardameer. Je kan bijvoorbeeld kiezen om langs de oevers te gaan fietsen of de wat rustige wegen. Wil je graag over de vlakke wegen fietsen, dan wordt het aangeraden om te fietsen langs de rivier Mincio. Ook is het mogelijk om in deze omgeving te gaan mountainbiken. Zo kan je naar de Monte Baldo berg gaan en daar verschillende mountainbikeroutes volgen.  

Rond het Gardameer heb je de kuststrook, deze is in totaal honderdzestig kilometer lang. Hier zijn verschillende routes mogelijk om te gaan fietsen. 

Tegenwoordig hebben ze ook het ‘zwevend’ fietspad. Deze wordt ook Garda by bike genoemd. Dit fietspad maakt het mogelijk dat je echt helemaal rond het Gardameer kan fietsen. Het wordt een zwevend fietspad genoemd, omdat het zo is ontworpen dat je het gevoel krijgt alsof je zweeft. 

2. Münsterland, Duitsland 

Deze fietsroute wordt beschouwd als één van de bekendste bestemmingen om te gaan fietsen. Deze route vindt plaats in de omgeving Münster, zoals al in de naam staat. Het is ook een best lange route, in totaal bestaat de route ongeveer uit 5000 kilometer. 

Als je de route van Münsterland gaat fietsen, zal je merken dat je door de prachtige natuur gaat fietsen. Zo kom je langs verschillende bosgebieden en ook allerlei soorten weilanden. Een groot voordeel voor vele is dat over het algemeen deze route een vlakke route is. Vaak is dit ook de reden voor mensen om deze route te fietsen.

3. De Vlaanderen fietsroute, België

Ook bij onze zuiderburen kun je prachtige fietsroutes doen. Zo heb je bijvoorbeeld de Vlaanderen fietsroute. Dit is een route die maar liefst achthonderd kilometer lang is. Tijdens het fietsen van deze route kom je langs alle hoogtepunten wat Vlaanderen heeft aan te bieden, denk bijvoorbeeld aan Gent of Antwerpen.  

Naast de steden die je onderweg tegenkomt zijn er ook prachtige landschappen waar je door heen gaat fietsen. Zo zie je verschillende bossen en heide. Ook kom je door de dorpjes waar je misschien normaal niet zo snel heen gaat. 

4. Waddenhoppen, Nederland

Ook in eigen land kan je een erg mooie fietsvakantie doen. Wil je toch nog graag bij de kust blijven dan kan je gaan waddenhoppen. Dit houdt in dat je van het ene Waddeneiland naar de andere gaat en daar ga je dan veel fietsen natuurlijk.

Deze reis begint in Den Helder, vanaf Den Helder kan je met de boot naar Texel gaan. Texel is het grootste Waddeneiland wat Nederland heeft. Je kan hier vele activiteiten doen in de tijd dat je hier bent. Je kan natuurlijk prachtig gaan fietsen over de duinen en lekker op een terrasje even een pauze nemen. Vervolgens kan je met de boot richting Vlieland. Ook op Vlieland kan je erg mooi fietsen en gezellige dorpjes bezoeken. Vlieland is niet een erg groot eiland, dus je kan niet heel veel fietsen, maar het is wel erg leuk om er te fietsen. 

Vanaf Vlieland kan je met een waddentaxi richting Terschelling gaan. Op Terschelling heb je vele fiets mogelijkheden, zo kan je mooi op verschillende bospaden fietsen, maar ook op de wadden. Terschelling is ook een best rustig eiland en je kan er heerlijk ontspannen. 

Als je bent uit gefietst op Terschelling is het tijd om met de robbenboot naar Ameland te gaan. Een robbenboot is een speciale boot die je onder andere ook naar de overkant brengt, maar die varen zo dat je als nog de zeehonden goed kan zien. Je kan op deze boot ook in de avond, op die manier heb je ook nog eens prachtig uitzicht door de zonsondergang. Ook op Ameland kan je heerlijk tot rust komen, helemaal als je al drie eilanden hebt bezocht. Er zijn ook op Ameland gezellige dorpjes die je kan bezoeken met de fiets. Zo heb je bijvoorbeeld Nes. Ook vanaf Ameland kan je met de boot richting Schiermonnikoog. Dit is ook al het laatste eiland wat je gaat bezoeken. Schiermonnikoog heeft de kleinste gemeente van Nederland. Het is hier ook erg rustig qua inwoners. Als je een dag gaat fietsen dan kom je onderweg niet veel mensen tegen, maar ook hier kan je erg mooi fietsen. Zo kan je door de zandduinen gaan fietsen of door de bossen heen.

Waarom wordt de Garda by bike ook wel het zwevend fietspad genoemd?

Dit wordt zo genoemd, omdat dit fietspad zo is ontworpen dat je het gevoel krijgt alsof je zweeft.

Hoeveel kilometer is de Münsterland fietsroute?

Deze fietsroute is ongeveer 5000 kilometer lang.

Kan je leuk fietsen op Texel?

Zeker, op Texel zijn er veel fietsverhuurders en kan je er prachtig fietsen.

Share:

editor