Een vakantie kan soms precies zijn waar je aan toe bent. Een vakantie waar je even helemaal tot rust kan komen en kan gaan genieten van het lekkere weer, is vaak waar mensen naar op zoek zijn. Een goede locatie hiervoor is het prachtige eiland Jamaica! Op Jamaica zijn er vele prachtige bestemmingen en leuke activiteiten waar je kan genieten van een heerlijke vakantie. Wil jij graag weten welke bestemmingen echt het bezoeken waard zijn? Lees dan snel verder.

1. Blue Mountains

Ben je dus van plan om op vakantie te gaan naar Jamaica, dan wordt het altijd aangeraden om ook langs de Blue Mountains te gaan. Dit zijn prachtige bergen in Jamaica, die je niet kan missen als je een rondreis gaat maken over het eiland. Ze hebben deze naam te danken, omdat er altijd wordt gezegd dat er een blauwe gloed is over deze bergen.

Wil jij graag van je vakantie toch een sportieve vakantie maken? Dan is het zeker leuk om een hike te gaan doen op deze bergen. Je moet hier geen hoogtevrees voor hebben, want het hoogste punt is maar liefst 2.250 meter hoog! 

Terwijl je bezig bent met de hike, kun je onderweg op verschillende plekken stoppen, zo zijn er bijvoorbeeld meerdere koffieplantages te vinden. Houd jij dus wel van een lekker bakje koffie? Dan is dit de plek waar je koffie kunt drinken, maar waar je ook meer kunt leren over het drankje.

2. Black River

Zoals je waarschijnlijk al kan horen in de naam, staat deze rivier erom bekend om zijn zwarte kleur. Dit komt niet eens door het water, maar juist door de bodem. Er wordt namelijk altijd gezegd dat deze rivier een zwarte bodem heeft. Vandaar ook de naam black River. 

Wat er ook nog meer zo speciaal is aan deze rivier, is dat je hier krokodillen kan spotten. Het maakt niet echt uit wanneer je krokodillen gaat spotten, want je kan ze elk moment van het jaar hier wel zien zwemmen. Zorg er dus voor dat je een camera meehebt, want dan kan je dit fantastische moment vastleggen op beeld. 

3. Dolphin Cove 

Heb jij altijd al met dolfijnen willen zwemmen, dan is dat ook zeker mogelijk als je op vakantie gaat naar Jamaica. In het natuurpark Dolphin Cove dat je dus kan vinden op Jamaica is het een mogelijkheid om met deze mooie dieren te gaan zwemmen. Dit is natuurlijk een fantastische ervaring. 

Het is niet alleen mogelijk om met dolfijnen te gaan zwemmen, maar je kan hier ook verschillende zoogdieren voeren. Tijdens het voeren kan je ook verschillende feitjes en weetjes leren over het voedingsprogramma van de verschillende zoogdieren.

Dit is voor veel mensen een ervaring die ze niet snel gaan vergeten en het is dus ook zeker het bezoeken waard. Neem dus vooral een kijkje als je op Jamaica bent! 

4. Kingston

Een bezoekje brengen aan de hoofdstad kan je natuurlijk niet missen als je op vakantie gaat naar Jamaica. Kingston is een erg gezellige stad, en staat vooral bekend om de grote zeehaven die ze hier hebben. Deze zeehaven is een van de grootste zeehavens ter wereld. Hier zijn ze dan ook enorm trots op! 

De stad is eigenlijk een soort van in twee delen opgesplitst. Je hebt het oude gedeelte van de stad, dit wordt dan ook vaak Downtown Kingston genoemd. Je hebt hier prachtige historische gebouwen. Als je dus wel houdt van wat geschiedenis, dan is dit gedeelte van de stad zeker het bezoeken waard. 

Je hebt ook nog het moderne gedeelte van de stad, dit wordt Uptown Kingston genoemd. In dit gedeelte van de stad heb je dus de mooiere hotels, de chique restaurants en de wat luxere winkels.

5. Montego Bay

Ben je wel toe aan een zonvakantie en wil je heerlijk ontspannen aan het strand? Dan wordt het zeker aangeraden om richting Montego Bay te gaan. Dit is de een-na-grootste stad van Jamaica en staat bekend om hun gezellige nachtleven, maar ook om de prachtige stranden.

Je kan hier dus even heerlijk gaan ontspannen en lekker aan het strand liggen. Het is natuurlijk ook mogelijk om te gaan zwemmen in de zee. Dit is vooral lekker als je even wilt afkoelen. Je kan hier ook erg gezellig op een terrasje zitten en een lekker drankje doen. 

Veelgestelde vragen:

Heeft Montego Bay een mooi strand?

Zeker, als je graag een strandvakantie wilt, dan wordt het zeker aangeraden om richting Montego Bay te gaan. 

Heeft Kingston ook een modern gedeelte van de stad?

Jazeker, dit wordt ook wel Uptown Kingston genoemd. Dit is namelijk het modernere gedeelte van Kingston.

Waarom heten de Blue Mountains zo?

De blue mountains hebben die bijnaam te danken aan de blauwe gloed die over de bergen heen gaat.

Share:

editor