Als huishouden doe je er alles aan om de kans op een inbraak tot een minimum te beperken. Inbraken hebben een grote impact op de psychische gemoedstoestand van slachtoffers. Zij voelen zich vaak maanden tot zelfs jaren niet meer veilig in hun voorheen zo vertrouwde omgeving. Daar komt nog bij dat het ook fysiek gezien impact op mensen kan hebben. Inbrekers schuwen het gebruik van geweld niet. Er zijn verschillende slimme oplossingen verkrijgbaar, waarmee je het risico op een inbraak in huis kunt verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan de toepassing van zogenaamde opritverklikkers of professionele beveiligingscamera’s. In dit artikel lees je er meer over.

Detecteer de aanwezigheid van inbrekers rond je huis

Met opritverklikkers en professionele beveiligingscamera’s slaag je erin inbrekers te detecteren, nog voordat zij een inbraakpoging wagen. Ook het aanschaffen van afluisterapparatuur bij Sitcon kan hieraan bijdragen. Houd er rekening mee dat de afluisterapparatuur zo moet worden gemonteerd, dat gesprekken van buren en andere mensen op straat niet te horen zijn op opnames. Het zou hun privacy aantasten.

Alarmsignaal en beveiligingscamera’s schrikken inbrekers af

Een voordeel van de toepassing van opritverklikkers, feitelijk een slimme bewegingssensor, is dat deze een alarm kunnen activeren. Het alarm schrikt een inbreker af, daar deze hiermee weet dat je als woningeigenaar gewaarschuwd bent. Jij kunt bij een geactiveerd alarm de hulpdiensten inschakelen om de inbraakpoging te laten stoppen.

Kies voor een alarm aan de muur, een alarm via een app op je telefoon of een combinatie van allebei. Niet alleen het alarm schrikt inbrekers af. Datzelfde geldt voor de zichtbare beveiligingscamera’s aan de gevel. Inbrekers vinden het geen fijn idee dat hun handelen op beeld wordt vastgelegd. Dit vergroot de pakkans nadien.

Slimme deursloten zonder sleutelgat

Naast het gebruik van opritverklikkers, beveiligingscamera’s en eventueel afluisterapparatuur om inbrekers vroegtijdig te detecteren, is ook het gebruik van slimme deursloten steeds populairder. Deze slimme sloten openen zich op het moment dat je in de buurt bent en het slot activeert. Een belangrijk voordeel van de afwezigheid van een sleutelgat is het feit dat kerntrekken niet langer mogelijk is. Kerntrekken is al jaren een van de populairste inbraakmethoden. Bij kerntrekken wordt geprobeerd de cilinder uit het slot te trekken. Dat doen inbrekers met een klauwhamer, een koevoet en soortgelijk gereedschap. Op het moment dat de cilinder uit het slot verwijderd is, kan de deur vrijwel direct geopend worden.

Share:

administrator