Ondernemers zoeken voortdurend naar kansen om het bedrijfsresultaat te verbeteren. Zo kan worden ingezet op het verhogen van de omzet, of juist op het terugdringen van de kosten. Ook een combinatie is mogelijk: kies bewust voor een duurzame manier van ondernemen door kapotte laptops te laten herstellen in plaats van deze te vervangen. Een duurzaam ondernemerschap verleidt consumenten om voor jouw organisatie te kiezen, wanneer twee bedrijven hetzelfde product voor een vergelijkbare prijs aanbieden. Voor de consument is de duurzaamheid in de manier van werken bij organisaties een steeds bepalender factor bij het maken van hun keuze. Daarbij leidt het laten uitvoeren van een laptop reparatie in plaats van vervanging tot lagere kosten. Dit artikel vertelt je er meer over.

Vaak wordt een defect door een of twee onderdelen veroorzaakt

Een kapotte laptop is vaak het gevolg van één of twee onderdelen die niet goed functioneren. Daar waar de overige onderdelen in een goede staat verkeren. Het vervangen van deze twee defecte componenten maakt dat de laptop mogelijk nog jaren mee kan, zonder dat deze in z’n geheel vernieuwd moet worden. Het laten uitvoeren van zo’n reparatie is veel goedkoper dan het vervangen van een apparaat.

Apparaat vervangen bij verouderd besturingssysteem

Het vervangen van een laptop is interessant op het moment dat het besturingssysteem niet meer geüpdatet kan worden. Dat geldt overigens niet alleen bij laptops, maar bijvoorbeeld ook bij mobiele telefoons en tablets. Het risico op indringers van buitenaf is in zo’n situatie onnodig groot, daar beveiligingslekken niet meer gedicht worden.

Laat je laptops lokaal herstellen door een reparateur

Bij beschadigingen aan een laptop kun je deze lokaal laten repareren. Dit biedt verschillende voordelen. Vaak worden reparaties door een lokale reparateur sneller uitgevoerd dan door een grote fabrikant. Wanneer een afspraak vooraf gepland is, heb je de laptop vaak al binnen een half uur terug. Daarbij zijn deze reparaties goedkoper, onder meer doordat er geen kosten in rekening worden gebracht voor het stellen van een diagnose. Blijkt bij de uitvoering van een reparatie dat deze niet uitvoerbaar is? In dat geval betaal je niets bij een partij als ThePhoneLab, waar men werkt op basis van no cure, no pay.

Niet onbelangrijk is daarnaast dat het loont om andere lokale ondernemers te steunen. Iets wat positief afstraalt op je eigen onderneming en je regionale betrokkenheid. Het sluit aan op een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen.

Share:

administrator