Een urenlange trein- of busreis? Alleen naar buiten kijken wordt al heel snel best wel saai. Maar wat kun je dan doen? Wij helpen je uit de brand met dit lijstje! Hier zijn een aantal dingen die je kunt doen tijdens je lange reis!

Lezen

Deze is een aanrader, zeker in de trein. Een goed boek helpt je de tijd te doden, waar en wanneer dan ook. Als je eenmaal in het verhaal zit, dan kom je er niet zo gemakkelijk meer uit. Zo verlies je de tijd uit het oog en gaat het zo voorbij. Een handige tip van flip? Lees vanuit een e-reader. Zo scheelt dat ruimte in je tas of koffer, en heb je meerdere boeken in een. Vooral handig voor de snelle lezers onder ons!

Muziek luisteren

Net als bij een goed boek, verlies je jezelf helemaal in een goed nummer. Muziek kan je helpen bij allerlei alledaagse taken. Onderweg dus ook, en kan je helpen met dagdromen, je gevoelens en zelfs met slapen. Om data te besparen is het handig als je je nummers van tevoren downloadt. Maak een aparte playlist voor onderweg, zodat je de beste nummers bij de hand hebt en lekker achterover kan leunen. Een alternatief voor muziek kan ook een podcast zijn. Zo krijg je ook nog eens wat mee!

Film of serie kijken

Wat is er nou leuker om je favoriete serie te bingewatchen? Als je er tijd voor hebt, natuurlijk. Zo gaat de tijd voorbij terwijl jij helemaal in spanning zit te kijken naar die spannende twist. Net als bij muziek is het handig als je wat afleveringen of films downloadt, zodat dit niet van je databundel afgaat. 

Spelletje

Als je niet alleen bent, kun je een leuk spelletje spelen. Denk maar aan Ik zie, ik zie wat jij niet ziet, een raadspel of een leuk kaartspel. Of neem zo’n vragenrondje mee. Zo leer je elkaar ook nog eens beter kennen. Het kan altijd gezellig zijn met een spelletje en zo merk je soms niet eens dat je onderweg bent. Denk maar aan een potje Yahtzee, of Uno. Als je deze met andere reizigers deelt, maak je misschien ook nog eens nieuwe vrienden. 

Werken

Nog even snel een deadline halen of de laatste details toevoegen aan je werk? Neem je laptop mee en je kunt aan de slag! Zo besteed je deze lange tijd ook nog eens nuttig. De meeste bussen en treinen hebben op zich wel een internetconnectie, maar zorg ervoor dat je niets al te belangrijk open laat staan wat je met internet moet opslaan. Het zou zonde zijn als die tijd dan zo wordt weggegooid. 

Slapen

Als niks anders in dit lijstje iets voor jou is, dan is slapen altijd een optie. Maak jezelf lekker comfortabel en pak lekker die rust die jij verdient. Met slapen ben je het snelst op je bestemming, want je bent nul procent bewust van de tijd. Zorg er wel voor dat je door iets of iemand kan worden wakker gemaakt, anders word je misschien zelf wel wakker op een heel andere bestemming!

Waar kan ik mijn busseninformatie bijhouden?

De meeste buslijnen in Nederland hebben een eigen website waar ze alle vertrek- en aankomsttijden aankondigen. Maar wat ook handig is, is de 9292-app, die al het openbaar vervoer in de gaten houdt. Zo kun je alles goed bijhouden, waar en wanneer aankomt! 

Heb ik voordeel als jongere in het OV?

Als jongere verandert er veel. Ook je school of werk kan verder zijn dan dat je zelf kunt fietsen! Dat wordt dus elke dag met het OV. Maar is dat niet ontzettend duur? Welnee, er bestaat zoiets als het studentenreisproduct. Zo reis je gratis doordeweeks, als je dit krijgt van de studie. Ook is er een Jongeren Dagkaart van NS. 

Krijg ik vergoeding als ik vertraging of uitval heb?

Het kan zijn dat het openbaar vervoer niet altijd vlekkeloos verloopt en dat is erg vervelend. Als je vooraf een kaartje had gekocht, kan je deze vergoed krijgen of gebruiken voor een volgende rit. Kijk voor alle zekerheid en informatie op de website van jouw vervoerder!

Share:

editor