Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan? Altijd al een keer naar Albanië gewild, weet je alleen nog niet zo goed wat daar allemaal is? Vaak wordt Albanië nog onderschat als een vakantieland. Het is eigenlijk een erg mooi land. Wat kun je er nu eigenlijk allemaal doen? Lees snel verder en wie weet zit je binnenkort in de zon van Albanië.

1. Waar ligt Albanië?

Albanië ligt in het westen van de Balkan-landen en grenst aan de Adriatische Zee. In totaal heeft Albanië drie miljoen inwoners. Als je graag een strandvakantie wilt doen dan is Albanië een erg geschikt vakantieland. Ook als je graag van wat natuur houdt dan is Albanië een mooi land om naartoe te gaan. Zo kan je allerlei soorten meren vinden en ook verschillende bergen.

Als je van plan bent om met het vliegtuig richting Albanië te gaan dan kan je vanaf de luchthaven in Eindhoven rechtstreeks naar Albanië. Je vliegt dan rechtstreeks naar Tirana, dit is de hoofdstad van Albanië. Je bent dan ongeveer drie uur onderweg.

Houd je niet van vliegen of wil je het simpelweg gewoon niet doen? Dan is het ook mogelijk om met de auto naar Albanië te gaan. Houd er dan wel rekening mee dat je een flinke rit tegemoet gaat. Op die manier ga je langs verschillende landen, zoals Duitsland, Oostenrijk en Kroatië. 

2. Klimaat in Albanië

Albanië heeft het mediterrane klimaat, dit wordt vaak ook een Middellands Zeeklimaat genoemd. Deze naam is bedacht, omdat het geldt voor de landen die rondom de Middellandse Zee zijn. Over het algemeen heeft Albanië warme zomers met gemiddelde temperaturen tussen de zeventien en dertig graden. Albanië kent ook hele warme zomers waar de temperaturen opliepen tot maar liefst veertig graden. 

Albanië heeft over het algemeen zachte winters met temperaturen rond de tien graden. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat de temperatuur daar boven gaat, maar het kan natuurlijk ook daaronder gaan. Albanië heeft ook sommige winters wel eens vorst en daarbij hoort dan ook sneeuw. 

3. Wanneer naar Albanië?

Als je van plan bent om naar Albanië te gaan, dan wordt het vaak aangeraden om te gaan in de maanden tussen mei en september. In deze maanden heb je namelijk de meeste kans om lekker weer te krijgen. Het kan natuurlijk altijd nog regenen of slechter weer worden, maar over het algemeen zijn dit de zonnigste maanden. 

Wil je graag een rondreis maken door Albanië, dan worden ook hiervoor de maanden mei en juni aanbevolen. Dit is wederom doordat je dan de meeste kans hebt op de zon. Over het algemeen is het dan ook nog wat rustiger, want het is geen hoogseizoen. Doordat het wat rustiger is kan je heerlijk alles op je eigen gemak doen. Je kan dan ook nog eens genieten van het heerlijke weer. 

4. Eten en drinken

Het is natuurlijk ook best handig om te weten, wat ze daar vaak eten. De Albanese keuken heeft erg veel invloed uit Turkije en uit Griekenland. Je zal merken dat er vaak gebruik wordt gemaakt van yoghurt, noten en olijfolie, bijvoorbeeld. In Albanië zijn de mensen ook gek op heerlijke desserts, denk bijvoorbeeld aan baklava. 

Voor de mensen in Albanië is de lunch één van de belangrijkste maaltijden. Dit wordt dan ook uitgebreid aangepakt. Ze hebben allerlei soorten broodjes, salades en fruit. Als je aan de kunst zit van Albanië dan wordt er niet veel vlees gegeten bij de lunch, maar vinden ze vis erg lekker. Tijdens de lunch wordt ook vaak een traditioneel alcoholische drankje gedronken, dit heet Raki. Dit is van oorsprong een Turks drankje.

5. Activiteiten

Er zijn natuurlijk vele activiteiten die je kan doen in Albanië. Als je graag een actieve activiteit wilt doen, dan kan je bijvoorbeeld kan hiken door de hoge bergen van Albanië. Ook is het mogelijk om te gaan wandelen door de mooie canyons die Albanië heeft. 

Wil je graag een activiteit doen op het water? Dan is het ook mogelijk om te gaan raften door de Vjosa rivier. Deze rivier is ongeveer 270 kilometer lang. Het is dus zeker mogelijk om te kiezen om lang te gaan raften. 

Zal je graag een activiteit willen doen op de fiets? Dan is dat ook zeker mogelijk. Je kan namelijk gaan fietsen door een park. Vooral aan de kust kant van Albanië heb je verschillende parken waar je naartoe kan gaan. 

Is mei een handige maand om naar Albanië te gaan?

Jazeker, in mei heb je vaak kans op lekker weer en dan is het ook nog wat rustiger over het algemeen

Is Albanië een geschikt land voor een strandvakantie?

Zeker, als je graag op het strand wilt liggen tijdens je vakantie, dan is Albanië zeker het overwegen waard.

Kan je gaan hiken als je in Albanië bent?

Ja, je kan op verschillende plekken een actieve hike nemen als je in Albanië bent.

Share:

editor