Ben je wel een sportief type? Wil je binnenkort een prachtige hike gaan maken? Er zijn vele locaties waar je prachtig kan gaan hiken. Op heel veel plekken heb je ook prachtig uitzicht. Waar zijn die plekken? Lees snel verder en wie weet heb jij je volgende hike gepland.

1. Berliner Höhenweg

Wil je graag meerdere dagen weg zijn van huis? Dan is het misschien wel wat voor je om de Berliner Höhenweg te lopen. Deze route is maar liefs vijfentachtig kilometer lang en je bent er zeker acht dagen mee bezig om de route helemaal te lopen. Het wordt vaak aanbevolen om deze route te gaan wandelen als je boven de achttien bent en een goede conditie hebt, anders kan je het nog eens erg zwaar vallen. 

Je moet ook geen hoogtevrees hebben wil je deze route gaan lopen, want je komt op hoogtes van maar liefst duizend achthonderd meter hoog.

Je zal merken dat je onderweg prachtige landschappen tegen gaat komen en mooie meren waar je even heerlijk tot rust kan komen.

2. Rothaarsteig

De rothaarsteig wordt beschouwd als één van de beste wandelroutes in Duitsland.  Je kan deze route vinden in de plaats Sauerland. Je hoeft niet heel ver te rijden als je naar Sauerland zal willen gaan. Het is ongeveer vier uur rijden vanaf Utrecht.

Als je spontaan besluit om te gaan wandelen in Sauerland, dan kom je al snel op de route van de rothaarsteig. De hele route van de rothaarsteig is ongeveer honderdzestig kilometer lang. Onderweg zal je verschillende uitzichtpunten vinden en ook allerlei soorten bezienswaardigheden. Ook zal je verschillende meren tegenkomen. 

Je kan in principe elk seizoen de route gaan lopen, maar het wordt afgeraden om er te gaan wandelen in de winter, want dan is er het vaak druk door mensen die op wintersport gaan. Vaak wordt het wel aangeraden om bijvoorbeeld in de lente te gaan of in de herfst. Je kan natuurlijk ook in de zomer gaan, maar dan kan het misschien wel een beetje te warm worden.

3. Triglav berg

Dit is niet alleen wandelen, maar ook echt een berg beklimmen. De berg Triglav is het hoogste punt van Slovenië. De Slovenen zijn zo trots op deze berg dat die zelfs terugkomt in de Sloveense vlag. Er wordt ook vaak gezegd dat elke Sloveen een keer de Triglav moet hebben beklommen, want dan pas ben je een echte Sloveen wordt er gezegd. Dit wordt dan ook vaak gedaan, de berg Triglav wordt minstens elk jaar maar liefst tachtigduizend keer beklommen.

Als je de Triglav wilt beklimmen dan wordt het wel aangeraden om een redelijke conditie te hebben want het is niet niks om deze berg te beklimmen. Ook bij deze berg is het erg van belang dat je geen hoogtevrees hebt. 

Ben je een beetje zenuwachtig om deze berg te beklimmen dan kan je ook samen met een gids dit doen. De gids heeft allerlei handige tips die je goed kan toepassen tijdens het beklimmen.

4. Tour Du Mont Blanc 

De tour Du Mont Blanc wordt vaak gezien als één van de meest avontuurlijke wandelroutes die er is in Europa. Dit komt mede doordat de route door meerdere landen gaat. Zo gaat de route door Frankrijk, Italië en Zwitserland. Het is daarom ook geen korte route die je volgt. De route is maar liefst honderdzeventig kilometer lang. Vaak worden er ook elf dagen voor uitgerekend dat je bezig bent met de hele route wandelen.

Onderweg zal je allerlei soorten prachtige landschappen tegenkomen en kan je verschillende gletsjers zien. 

Kan je de Triglav berg beklimmen?

Zeker, kan je de Triglav berg beklimmen in Slovenië.

Hoeveel kilometer is de rothaarsteig route?

De rothaarsteig is ongeveer honderdzestig kilometer lang.

Hoeveel dagen wandel je als je de Berliner Höhenweg gaat bewandelen?

Ongeveer worden er acht dagen voor ingeschat.

Share:

editor