Zoals de naam al doet vermoeden, kun je op Mijn Toeslagen alles terugvinden over jouw toeslagen. Je kunt bijvoorbeeld terecht in Mijn Toeslagen voor geldzaken wat betreft huur, zorg en het gezinsleven. Ook kun je makkelijk wijzigingen doorgeven in Mijn Toeslagen en in dit systeem kun je al jouw toeslagen nauwlettend in de gaten houden. 

Mijn Toeslagen

Het systeem van Mijn Toeslagen is een persoonlijke pagina. In een overzicht kun je al jouw toeslagen terugzien en je vindt er een kalender met de desbetreffende data waarop de toeslagen worden uitgekeerd. Bovendien kun je nieuwe toeslagen ook aanvragen via deze pagina met een paar klikken op de rechtermuisknop. Het handige van Mijn Toeslagen is dat je maar op een platform jouw wijzigingen hoeft door te geven, want jouw aangepaste gegevens komen ook terecht bij andere instanties van de overheid.

Recht op toeslagen

Via Mijn Toeslagen zie je in een oogopslag of jij recht hebt op bepaalde toeslagen. Wanneer je denkt dat je recht hebt op een toeslag, kun je deze via Mijn Toeslagen aanvragen. Dit kun je eenvoudig doen door een formulier in te vullen dat je digitaal opstuurt. Deze aanvraag wordt vervolgens beoordeeld aan de hand van jouw inkomen, het vermogen en jouw gezinssamenstelling. Vervolgens kun je in Mijn Toeslagen zien wat de status van deze aanvraag is en of deze wordt goedgekeurd. Dit kan echter wel vijf weken in beslag nemen.

Inloggen op Mijn Toeslagen

Je gaat allereerst naar mijn.toeslagen.nl. Rechts bovenin zie je een knop waar je kunt inloggen. Vervolgens klik je op ‘Mijn toeslagen’. Nu heb je de keuze om in te loggen voor jezelf of voor een ander. Beide opties moeten met de DigiD-gegevens worden ingevuld. Je kunt hiervoor de DigiD-app gebruiken of de inloggegevens van DigiD.

Veelgestelde vragen

Hoeveel huurtoeslag krijg ik?

Je kunt eenvoudig een proefberekening maken op toeslagen.nl. Deze website is van de Belastingdienst en geeft jou aan de hand van een aantal vragen een goede indicatie of je recht hebt op huurtoeslag.

Hoe moet ik mijn gegevens wijzigingen in Mijn Toeslagen?

Veranderingen wat betreft jouw situatie kunnen gevolgen hebben van de hoogte van jouw toeslagen. Wanneer er iets verandert wat betreft jouw gezin, werk, inkomen, kinderen, woonsituatie, zorgverzekering of administratieve zaken, kun je dit wijzigen in Mijn Toeslagen. Dit doe je door in te loggen via jouw DigiD.

Share:

administrator