De aangifte voor inkomstenbelasting of jouw rekeningnummer doorgeven of wijzigen: via Mijn Belastingdienst kun je terecht voor al jouw geldzaken. Zo hoef je niet meer te schrikken wanneer er een blauwe envelop op de deurmat valt: alles wat betreft de belastingdienst gaat tegenwoordig digitaal.

Online

Zoals net al werd benoemd, worden de meeste belastingzaken nu digitaal afgehandeld. Je kunt via Mijn Belastingdienst zien wat de status zijn van belastingzaken: je kunt zien of er betalingen openstaan, of je geld terugkrijgt of andere zaken die nog geregeld moeten worden. Hierop ontvang je al jouw post digitaal: dat scheelt weer een boel papier. Bovendien kun je via Mijn Belastingdienst via het handige overzicht alle berichten goed in de gaten houden.

Aangifte 

Meestal wordt Mijn Belastingdienst gebruikt om aangifte te doen voor de inkomstenbelasting. Hier vind je namelijk alle huidige informatie omtrent de belasting. Je kunt de eerdere aangiftes zien inclusief de details, om te checken hoe jouw inkomstenbelasting er de voorgaande jaren heeft uitgezien. Bovendien kun je de voortgang van de inkomstenbelasting zien in Mijn Belastingdienst. Ook kun je hier zien of je geld terugkrijgt of geld moet betalen. Via Mijn Belastingdienst kun je gelijk betalingsregelingen vinden. 

Je kunt niet alleen de inkomstenbelasting regelen via Mijn Belastingdienst. Je kunt namelijk veel andere geldzaken regelen via dit systeem. Je kunt bijvoorbeeld jouw actuele gegevens doorgeven via Mijn Belastingdienst of je kunt een overzichtelijke lijst checken van de uitbetalingen. 

Inloggen op Mijn Belastingdienst

Als je wil inloggen op Mijn Belastingdienst, ga je naar mijn.belastingdienst.nl. Je kunt ervoor kiezen om in te loggen met DigiD, een Europees erkend inlogmiddel of eHerkenning. Een makkelijke manier om in te loggen is via DigiD, met de app of met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik mijn aangifte voor de Belastingdienst?

Log allereerst in op Mijn Belastingdienst en klik vervolgens op ‘Correspondentie’. Hier zie je een overzicht van alle aangiftes die je hebt gedaan. Klik op de link en je kunt een pdf-bestand downloaden en afdrukken.

Wat is inkomstenbelasting?

Inkomstenbelasting is belasting die wordt geheven over jouw inkomen. De inkomstenbelasting is verdeeld over drie boxen. Elke box geeft een mogelijk inkomen aan met per box verschillende belastingtarieven.

Share:

administrator