De Berichtenbox is een persoonlijke digitale brievenbus waar al jouw post van de overheid wordt verzameld. Dit is een veilig systeem, wat versleuteld is en daarom alleen voor jou bestemd is. Ook kun je niks kwijtraken en belanden de berichten niet in de spam. Een handig systeem waar al jouw post op een plek terechtkomt.

Veiligheid

Zoals net al werd benoemd, is de Berichtenbox een veilig systeem waar jouw post wordt verzameld. De veiligheid wordt gewaarborgd doordat de Berichtenbox checkt wanneer jij voor het laatst hebt ingelogd. Ook zie je in het logboek de vorige bezoeken aan de Berichtenbox waarin je kunt zien welke acties er zijn uitgevoerd. Niet alleen is dat veilig voor de overheid, maar ook voor jou: op deze manier kun jij ook checken of je alles al hebt ingevuld voor bijvoorbeeld de belastingaangifte.

Overzichtelijk

Op de Berichtenbox vind je de berichten die de overheid naar jou heeft opgestuurd. Deze vind je onder de inloggegevens en ze geven aan of er een actie van jou vereist is, of dat er nog een actie openstaat. Zo ontstaat er een overzichtelijke lijst met to do-acties wat betreft belastingzaken. Je kunt de status van deze acties ook bijhouden in de Berichtenbox. Deze kun je terugvinden in ‘actuele berichten’. Je kunt ook meer informatie vinden over deze actuele berichten, door bijvoorbeeld achtergrondinformatie te verkrijgen over de belastingaangifte. 

Inloggen op Berichtenbox

Wanneer je wilt inloggen op de Berichtenbox, ga je naar mijn.overheid.nl. Je kunt met behulp van de DigiD-app inloggen, of met jouw gebruikersnaam en wachtwoord van de DigiD. Eenmaal ingelogd zie je de Berichtenbox en ook zie je al jouw persoonlijke gegevens terug. Zo vind je alle belangrijke informatie terug op een plek.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt de Berichtenbox?

De Berichtenbox is een veilige, digitale brievenbus. Al jouw digitale post wordt versleuteld via een beveiligde verbinding, zodat vertrouwelijke informatie alleen voor jou bestemd is. Dit is veiliger dan bijvoorbeeld per e-mail.

Hoe zet ik meldingen aan van de Berichtenbox?

Allereerst is het belangrijk om regelmatig in te loggen op de Berichtenbox. Je kunt ervoor kiezen om de meldingen aan te zetten als je een nieuw bericht hebt ontvangen. Dit doe je door naar ‘Instellingen’ te gaan en ‘Melding als er nieuwe post is’ aan te vinken. Ook kun je via ‘Instellingen’ de melding aanzetten ‘Herinnering als u post niet hebt geopend’.

Share:

administrator